Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Vallende man

Don DeLillo (auteur), Anneke Bok (vertaler)
De terroristische aanslag op het WTC heeft een enorme invloed op het leven van enkele mensen.
Titel
Vallende man
Auteur
Don DeLillo
Vertaler
Anneke Bok
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Falling man
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2007
239 p.
ISBN
9789022322123 (Manteau, paperback) 9789041411921 (Anthos, paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Met 'Vallende man' schaart de Amerikaanse auteur (1936) zich in de steeds langer wordende rij schrijvers (o.a. Jay McInerney, Jonathan Safran Foer, John Updike) die 9/11 als thema voor een roman kozen. Hoofdpersoon advocaat Keith weet uit een van de brandende Twin Towers te ontkomen en begeeft zich in shock naar het huis van zijn ex-vrouw Lianne. Na de aanslagen is alles anders, de hoofdpersonen zijn niet in staat hun oude leven op te pakken, hun persoonlijkheden lijken uiteen te vallen. Lianne en Keith wonen weer samen maar vervreemden nog meer van elkaar. Keith, wiens pokervrienden omkwamen bij de ramp, stort zich op het beroepspokeren en een affaire met een van zijn medeoverlevenden, Lianne wordt in toenemende mate geobsedeerd door de aanslagen, hun zoontje Justin en zijn vriendjes turen dag na dag met verrekijkers de hemel af op zoek naar vliegtuigen, ondertussen bezweringsformules mompelend… Daartussendoor staan episodes waarin de gevoelens en motieven van een van de kapers aan d…Lees verder

Over Don DeLillo

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Thousand Robots Thousandrobots (talk).

Donald Richard (Don) DeLillo (New York, 20 november 1936) is een Amerikaans auteur.

DeLillo is vooral bekend vanwege zijn romans, die een gedetailleerd portret schilderen van het Amerikaanse leven aan het eind van de twintigste en het begin van de eenentwintigste eeuw. Critici beschouwen hem als een van de centrale figuren van het literaire postmodernisme. Veel jongere Engelstalige schrijvers, zoals Bret Easton Ellis en David Foster Wallace, zeggen door DeLillo te zijn beïnvloed. Tegenwoordig woont hij in New York.

Criticus Harold Bloom heeft DeLillo een van de vier grote Amerikaanse romanciers van zijn tijd genoemd, samen met Thomas Pynchon, Philip Roth en Cormac McCarthy.

Bibliografie

Romans:

  • Americana (1971)
  • End Zone (1972)
  • Great Jones Street (1973)
  • Ratner's Star (1976)
  • Players (1977)
  • Running Dog (1978)
  • Lees verder op Wikipedia