Als een Mexicaans drugskartel de vriendin van twee drugshandelaars ontvoert, staan zij met hun rug tegen de muur.
Titel
Savages
Auteur
Don Winslow
Vertaler
Pieter Janssens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Savages
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2012
253 p.
ISBN
9789024559473 (paperback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 37 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Waarom Savages niet in Barbaren vertaald werd heeft commercieel te maken met de gelijknamige filmtitel. Deze thriller van de bij het grote publiek eerder onbekende Don Winslow werd immers verfilmd door Oliver Stone. Hopelijk breekt de auteur nu ook echt door want hij weet humor en spanning op een natuurlijke wijze te combineren. Als geen ander kent hij de drugsscene in Mexico en Californië en zijn schrijfstijl vol met grappige, bijtende oneliners is nog het best te vergelijken met die van Elmore Leonard. Met korte hoofdstukken en een proza zonder franjes jaagt Winslow het verhaal met de kleurrijke personages naar een onverwacht einde in stijl en volledig in de geest van de hopeloze strijd tegen de Mexicaanse drugskartels. Voor Winslow zijn er twee niet echt verschillende werelden, de barbaarse en de minder barbaarse. De eerste is er een van rauwe macht met drugskartels, doodseskaders en bendeoorlogen. De tweede is de wereld van de geciviliseerde macht van regeringen, leg…Lees verder
Ben en Chon runnen een intelligent en zeer lucratief drugshandeltje in Californië. Maar ze willen geen zaken doen met een door een vrouw geleid Mexicaans drugskartel dat er niet voor terugdeinst mensen te onthoofden. De zachtaardige, geweldloze Ben en de gewelddadige en meedogenloze Chon hebben in O een rebelse nymfomane vriendin; wanneer die ontvoerd wordt door het kartel, staan ze met hun rug tegen de muur. Na een eerste poging op een intelligente manier, gaan ze later met veel geweld de strijd aan om O terug te krijgen. Ondertussen moet het kartel afrekenen met concurrentie uit eigen land. De Amerikaanse coming man Winslow schreef een schitterende thriller met allemaal onvergetelijke personages, zowel hoofd- als bijfiguren. Typografisch soms opvallend is deze drugsthriller geschreven in zeer korte hoofdstukjes, in een nerveus staccatoritme als van een machinegeweer. Geweld en seks zijn soms extreem maar verbergen een pure love-story waarbij de psychologische evolutie van het duo ho…Lees verder

Over Don Winslow

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Malarrama

Don Winslow (New York, 31 oktober 1953) is een Amerikaanse auteur. Hij is vooral bekend om zijn misdaad- en mysteryromans, die zich vaak in Californië afspelen.

Biografie

Don Winslow werd in 1953 geboren in New York, maar groeide op in Perryville, een kustdorpje in South Kingstown (Washington County (Rhode Island)). Zijn moeder was een bibliothecaris en zijn vader was een onderofficier van de United States Navy.

Winslow studeerde af in de richting Afrikaanse Geschiedenis aan de Universiteit van Nebraska. Alvorens hij een schrijver werd, had hij verschillende baantjes. Eind jaren 1970 verhuisde hij terug naar New York, waar hij werkzaam was als de manager van een bioscoopketen en als privédetective. Nadien ging hij terug naar school en behaalde hij een Masterdiploma in de richting Militaire Geschiedenis. Hij leidde ook safari's in Kenia en ondernam grote wandeltochten in de Chinese provincie Sichuan.

In 1991 werd zijn …Lees verder op Wikipedia