Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Stad in brand

Don Winslow (auteur), Catherine Smit (vertaler)
Een negenentwintigjarige havenarbeider knapt klusjes op voor het Ierse misdaadsyndicaat, maar droomt ervan opnieuw beginnen. Een oorlog tussen rivaliserende bendes dwingt hem echter in een onvoorziene machtspositie.
Titel
Stad in brand
Auteur
Don Winslow
Vertaler
Catherine Smit
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
City on fire
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2022 | Andere uitgaven
318 p.
ISBN
9789402709582 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een thriller over de Ierse en Italiaanse misdaadsyndicaten in het Amerika van de jaren tachtig. Providence, 1986. De negenentwintigjarige Danny Ryan is een hardwerkende havenarbeider, liefhebbende echtgenoot, loyale vriend en af en toe ‘mankracht’ voor het Ierse misdaadsyndicaat dat toezicht houdt op de stad. Het liefst zou hij echter opnieuw willen beginnen, ergens ver weg, samen met zijn vrouw Terri. Maar als er een oorlog uitbreekt tussen rivaliserende bendes, raakt hij verwikkeld in een conflict waar hij niet aan kan ontsnappen. Danny moet alles op alles zetten om zijn ‘familie’ in het syndicaat te beschermen. ’Stad in brand’ is een strak geschreven verhaal over loyaliteit, verraad, eer en corruptie met referenties aan de Trojaanse oorlog. Voor een breed publiek van thrillerlezers. Don Winslow (New York, 1953) is een internationaal bekende Amerikaanse schrijver. Hij schreef meerdere boeken en zijn werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven. 'Stad in brand’ is het eerste deel…Lees verder

Over Don Winslow

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Malarrama

Don Winslow (New York, 31 oktober 1953) is een Amerikaanse auteur. Hij is vooral bekend om zijn misdaad- en mysteryromans, die zich vaak in Californië afspelen.

Biografie

Don Winslow werd in 1953 geboren in New York, maar groeide op in Perryville, een kustdorpje in South Kingstown (Washington County (Rhode Island)). Zijn moeder was een bibliothecaris en zijn vader was een onderofficier van de United States Navy.

Winslow studeerde af in de richting Afrikaanse Geschiedenis aan de Universiteit van Nebraska. Alvorens hij een schrijver werd, had hij verschillende baantjes. Eind jaren 1970 verhuisde hij terug naar New York, waar hij werkzaam was als de manager van een bioscoopketen en als privédetective. Nadien ging hij terug naar school en behaalde hij een Masterdiploma in de richting Militaire Geschiedenis. Hij leidde ook safari's in Kenia en ondernam grote wandeltochten in de Chinese provincie Sichuan.

In 1991 werd zijn …Lees verder op Wikipedia