Dvd
Engels

How to lose a guy in 10 days

Donald Petrie (regisseur), Michele Alexander (naar het werk van), Jeannie Long (naar het werk van)
Als journaliste Andie Anderson voor een artikel een relatie met een man moet aangaan en vervolgens die relatie zo snel mogelijk weer moet zien te bee͏̈indigen, is het slachtoffer Barry, een rokkenjager die juist nu een langdurige verbintenis wilde aangaan
Titel
How to lose a guy in 10 days
Regisseur
Donald Petrie
Naar het werk van
Michele Alexander Jeannie Long
Componist
David Newman 1954- (US I)
Acteur
Matthew McConaughey Kate Hudson
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Paramount, 2003
1 dvd-video
Oorspr. opname
2002
Speelduur
112 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Tsjechisch, Hongaars Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden, Arabisch, Bulgaars, Tsjechisch, Deens, Fins, Hongaars, IJslands, Noors, Pools, Roemeens, Zweeds, Turks
EAN
8714865557761

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 37 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse romantische komedie uit 2003 van regisseur Donald Petrie, met Kate Hudson en Matthew McConaughey. Als journaliste Andie Anderson voor een artikel in een damesblad een man aan de haak moet slaan en die vervolgens zo snel mogelijk weer moet zien te dumpen, is het slachtoffer Barry, een rokkenjager die juist nu een langdurige relatie wilde aangaan. Annemart van Rhee (Algemeen Dagblad 28-5-'03): 'How to lose balanceert regelmatig op het randje [van] flauw en doorzichtig. Maar Hudson en McConaughey vormen een prettig ogend duo dat de verschillen tussen man en vrouw soms raak en grappig neerzet. Verwacht geen diepgravende verhandelingen of een moraal. How to lose is als een enorme hap schuim: heerlijk, maar rap vervlogen. Kortom: een luchtig avondje uit.'

Over Donald Petrie

CC BY 2.0 - Foto van/door Canadian Film Centre / Jesse Grant

Donald Petrie (New York, 2 april 1954) is een Amerikaans regisseur, acteur en producer.

Filmografie

Regisseur

  • My Life in Ruins (2009)
  • Just My Luck (2006)
  • Welcome to Mooseport (2004)
  • How to Lose a Guy in 10 Days (2003)
  • Miss Congeniality (2000)
  • Opposite Sex (2000)
  • My Favorite Martian (1999)
  • Snoops (1 episode, 1999)
  • Players (1997)
  • The Associate (1996)
  • Chicago Hope (1995)
  • Richie Rich (1994)
  • The Favor (1994)
  • Grumpy Old Men (1993)
  • Country Estates (1993)
  • Picket Fences (1992)
  • Turner & Hooch (1990)
  • Opportunity Knocks (1990)
  • Men (1989)
  • The Equalizer (1985-1988)
  • Mystic Pizza (1988)
  • The Oldest Rookie (1987)
  • L.A. Law (1986-1987)
  • CBS Schoolbreak Special (1986)
  • Amazing Stories (1985)Lees verder op Wikipedia

Suggesties