Boek
Nederlands

De pure keuken

Donna Hay (auteur), Petrina Tinslay (fotograaf)
Onderwerp
Gerechten
Titel
De pure keuken / Donna Hay ; foto's van Petrina Tinslay
Auteur
Donna Hay
Fotograaf
Petrina Tinslay
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Hoofddorp: VNU Tijdschriften, 2001
192 p. : ill.
ISBN
90-439-0199-7
Plaatsingssuggestie
629.2 (SISO) Beroemde koks ; Beroemde koks (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 8 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na 'Het nieuwe koken'* en 'De snelle keuken'** opnieuw een boek van de culinair redacteur van de Australische 'Marie Claire'. Deze keer liet zij zich inspireren door smaken en ingrediënten als vanille, citroen + limoen, gember(soorten), Spaanse peper + paprika, knoflook + ui, chocolade, peper + zout, basilicum + munt, kaneel + specerijen. Vooraf eerst informatie over de producten en getoonde variëteiten, de manier of vorm van gebruik enz., duidelijk gefotografeerd. Hierna speelse ideeën om met die producten culinair bezig te zijn, van voorafjes tot relishes en jams, gevolgd door receptenpagina's. Alle receptfoto's staan paginagroot op een tegenoverliggende bladzijde of op een fotopagina met vier gerechtfoto's. De fotografie is modern, in lichte, frisse kleuren en werkt zeer uitnodigend. De recepten spelen in op actuele kookstijlen en zijn licht en gezond. Ze zijn voor het merendeel eenvoudig uitvoerbaar. Tot slot een uitgebreide verklarende alfabetische ingrediënten- en begrippenlijst…Lees verder

Over Donna Hay

Donna Hay (Sydney, 28 januari 1970) is een Australische voedselstylist en schrijfster. Ze is bekend vanwege haar televisieprogramma Fast, Fresh, Simple.

Hay schreef in totaal veertien kookboeken, die allemaal bestsellers werden. Haar boeken zijn populair vanwege de simpele gerechten en de bijzondere fotografie. In 2007 werd ze gekozen tot een van de zeven beste auteurs van kookboeken ter wereld. Sinds 2001 heeft zij haar eigen Donna Hay Magazine. In 2006 werd ze food editor bij de Australische Marie Claire. Ook was ze als voedseldeskundige verbonden aan The Age en The Sydney Morning Herald. In 2011 kreeg ze haar eigen televisieserie Fast, Fresh, Simple. Het programma wordt wereldwijd uitgezonden en is in Nederland te zien bij 24Kitchen en in Vlaanderen op Njam!.

Donna Hay heeft twee zonen en is getrouwd met Bill Wilson.

Bibliografie

Suggesties