Boek
Nederlands

De snelste keuken met de lekkerste gerechten

Donna Hay (auteur), Con Poulos (fotograaf)
+1
De snelste keuken met de lekkerste gerechten
×
De snelste keuken met de lekkerste gerechten De snelste keuken met de lekkerste gerechten

De snelste keuken met de lekkerste gerechten

Extra onderwerp
629.2, Kookboeken ; algemeen
Titel
De snelste keuken met de lekkerste gerechten
Auteur
Donna Hay
Fotograaf
Con Poulos
Taal
Nederlands
Uitgever
Hoofddorp: Sanoma Uitgevers, 2004
192 p. : ill., foto's
ISBN
9085740347 9789085740346

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Alweer een 'snel' kookboek van een oud-culinair redacteur van de Australische 'Marie Claire' die nu al jaren haar eigen culinaire tijdschrift 'Het Donna Hay Magazine' uitgeeft. Het zijn niet te moeilijke, bekende en minder bekende recepten of variaties daarop voor soepen, salades, pastaschotels, gerechten met noedels of rijst, kip-, vlees- en visrecepten, groentegerechten en heerlijke zoetigheden. Per bladzijde een of vier recepten, op de tegenoverliggende en hierna volgende pagina’s fantastische gerechtfoto's. Als onderaan een recept variaties worden gegeven, staan daar opnieuw kleine foto's bij. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een aantal handige tips en trucs die het koken en voorbereiden kunnen vergemakkelijken. Net als de andere kookboeken van auteurs van de Australische Marie Claire ziet ook dit er weer prachtig uit maar... de strakke, identieke fotostyling heeft wel een nadeel: de gemiddelde gebruiker ziet op een gegeven moment niet meer het verschil tussen het ene en het and…Lees verder

Over Donna Hay

Donna Hay (Sydney, 28 januari 1970) is een Australische voedselstylist en schrijfster. Ze is bekend vanwege haar televisieprogramma Fast, Fresh, Simple.

Hay schreef in totaal veertien kookboeken, die allemaal bestsellers werden. Haar boeken zijn populair vanwege de simpele gerechten en de bijzondere fotografie. In 2007 werd ze gekozen tot een van de zeven beste auteurs van kookboeken ter wereld. Sinds 2001 heeft zij haar eigen Donna Hay Magazine. In 2006 werd ze food editor bij de Australische Marie Claire. Ook was ze als voedseldeskundige verbonden aan The Age en The Sydney Morning Herald. In 2011 kreeg ze haar eigen televisieserie Fast, Fresh, Simple. Het programma wordt wereldwijd uitgezonden en is in Nederland te zien bij 24Kitchen en in Vlaanderen op Njam!.

Donna Hay heeft twee zonen en is getrouwd met Bill Wilson.

Bibliografie

Suggesties