Boek
Nederlands

Donna Hay's No time to cook is niet alleen een boek dat je dagelijks kunt gebruiken, het is ook een waar pareltje om te doorbladeren. Met dit kookboek bereid je heel makkelijk en in no time een heerlijke maaltijd. Vol inspirerende ideeën voor eenpansgerechten, smokkeltips, slimme trucs en maak&invriesgerechten die écht lekker zijn wanneer je ze opwarmt.

Onderwerp
Gerechten
Titel
No time to cook
Auteur
Donna Hay
Fotograaf
Con Poulos
Vertaler
Cornelis Van Ginneken
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
No time to cook
Editie
8
Uitgever
Utrecht: Het Spectrum, 2015 | Andere uitgaves
207 p. : ill.
Verschijningsdatum
06-02-2015
ISBN
9789047508953 (paperback)
Plaatsingssuggestie
629.2 (SISO) Beroemde koks ; Beroemde koks (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 45 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Samen eten bevordert het gezinsverband, maar drukke ouders hebben vaak weinig tijd voor een goede maaltijd. De bekende Australische schrijfster kent de problemen uit eigen ervaring en geeft smakelijke, wat luxe recepten voor b.v. ontbijten, voor onder de grill, marinades, eenpansgerechten, snelle salades, sauzen, ovengerechten, groente, maaltijden die goed kunnen worden ingevroren, hapjes, desserts en zoetigheden. Het zijn vaak variaties op bestaande gerechten waarbij slim gebruik wordt gemaakt van ingrediënten uit de delicatessenzaak, al was meer aandacht voor planning beter geweest. Wel hier en daar wat informatie en tijdsbesparende tips in blauwe druk (slecht leesbaar). Per bladzijde twee tot vier recepten voor twee tot vier eters, geïllustreerd met uitstekende gerechtfoto’s. Het boek wordt afgesloten met een alfabetisch lexicon, maten en omrekentabellen, temperaturen in Fahrenheit en Celsius en met een alfabetisch register. De strakke, identieke fotostyling ziet er weer prachtig u…Lees verder

Over Donna Hay

Donna Hay (Sydney, 28 januari 1970) is een Australische voedselstylist en schrijfster. Ze is bekend vanwege haar televisieprogramma Fast, Fresh, Simple.

Hay schreef in totaal veertien kookboeken, die allemaal bestsellers werden. Haar boeken zijn populair vanwege de simpele gerechten en de bijzondere fotografie. In 2007 werd ze gekozen tot een van de zeven beste auteurs van kookboeken ter wereld. Sinds 2001 heeft zij haar eigen Donna Hay Magazine. In 2006 werd ze food editor bij de Australische Marie Claire. Ook was ze als voedseldeskundige verbonden aan The Age en The Sydney Morning Herald. In 2011 kreeg ze haar eigen televisieserie Fast, Fresh, Simple. Het programma wordt wereldwijd uitgezonden en is in Nederland te zien bij 24Kitchen en in Vlaanderen op Njam!.

Donna Hay heeft twee zonen en is getrouwd met Bill Wilson.

Bibliografie

Suggesties