Boek
Nederlands

One pan perfect : vers, snel, eenvoudig, verrukkelijk

Donna Hay (auteur), Chris Court (fotograaf)

One pan perfect : vers, snel, eenvoudig, verrukkelijk

De nieuwe Donna Hay: vers, snel, eenvoudig en verrukkelijk

De onbetwiste koningin van makkelijke, overheerlijke gerechten die er ook nog eens spectaculair uitzien: dat is Donna Hay. En ze overtreft zichzelf in haar allernieuwste kookboek.

Donna over One Pan Perfect:
'Er is iets magisch aan een bescheiden bakplaat of die goeie ouwe ovenschotel; ik zou dit het wonder

Onderwerp
Eenpansgerechten
Titel
One pan perfect : vers, snel, eenvoudig, verrukkelijk
Auteur
Donna Hay
Fotograaf
Chris Court
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
One pan perfect : fresh, fast, no-fuss, delicious
Uitgever
Amsterdam: Spectrum, 2021
271 p. : ill.
ISBN
9789000380855 (hardback)
Plaatsingssuggestie
629.2 (SISO) Beroemde koks (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bestselling kookboekveteraan Donna Hay heeft wederom een musthave exemplaar uitgebracht voor op de verlanglijst. Haar kookboeken herken je direct door de mooie opmaak van de recepten en de aantrekkelijke fotografie. In ‘One Pan Perfect’ ligt de nadruk op recepten die je met één pan, één bakplaat, één koekenpan of één ovenschaal kan maken. En dit is dan ook meteen hoe de hoofdstukken zijn ingedeeld. Tja, waar moet je beginnen? Bij de lasagne met courgette, spinazie en mozzarella, slowcooked lamsschouder met muntsaus of een toetje: omgekeerde zomerpavlova? Voor de meeste recepten vind je alle ingrediënten gewoon in de supermarkt. In een woordenlijst worden de iets minder gebruikelijke ingrediënten toegelicht. Het boek blinkt uit door de makkelijke en toegankelijke recepten, uitgebreide tips en tricks. Leuke novelty: in het boek staat bij diverse recepten een QR-code die je kunt scannen met je mobiel. Je wordt dan naar een kookvideo geleid. Het kan gewoon niet meer misgaan. Ook het handi…Lees verder

Over Donna Hay

Donna Hay (Sydney, 28 januari 1970) is een Australische voedselstylist en schrijfster. Ze is bekend vanwege haar televisieprogramma Fast, Fresh, Simple.

Hay schreef in totaal veertien kookboeken, die allemaal bestsellers werden. Haar boeken zijn populair vanwege de simpele gerechten en de bijzondere fotografie. In 2007 werd ze gekozen tot een van de zeven beste auteurs van kookboeken ter wereld. Sinds 2001 heeft zij haar eigen Donna Hay Magazine. In 2006 werd ze food editor bij de Australische Marie Claire. Ook was ze als voedseldeskundige verbonden aan The Age en The Sydney Morning Herald. In 2011 kreeg ze haar eigen televisieserie Fast, Fresh, Simple. Het programma wordt wereldwijd uitgezonden en is in Nederland te zien bij 24Kitchen en in Vlaanderen op Njam!.

Donna Hay heeft twee zonen en is getrouwd met Bill Wilson.

Bibliografie

Suggesties