Boek
Nederlands

Seizoenskookboek : de beste recepten uit Donna Hay magazine

Donna Hay (auteur)
+1
Seizoenskookboek : de beste recepten uit Donna Hay magazine
×
Seizoenskookboek : de beste recepten uit Donna Hay magazine Seizoenskookboek : de beste recepten uit Donna Hay magazine

Seizoenskookboek : de beste recepten uit Donna Hay magazine

Donna Hay brengt een ode aan de seizoenen

Waar zouden we zijn zonder de wisseling van de seizoenen? De lente stuurt ons eropuit voor een picknick en verse salades, terwijl we in de zomer genieten van vis op de barbecue, sappige bessen en vruchten. In de herfst zijn we toe aan aardse groenten en stevige soepen, en als de winter opduikt wordt het tijd voor langzaam geroos

Onderwerp
Gerechten
Titel
Seizoenskookboek : de beste recepten uit Donna Hay magazine
Auteur
Donna Hay
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Seasons
Editie
4
Uitgever
Houten: Spectrum, 2015 | Andere uitgaves
317 p. : ill.
ISBN
9789000346394 (paperback)
Plaatsingssuggestie
629.2 (SISO) Beroemde koks ; Beroemde koks (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een vuistdik receptenboek in groot formaat van de Australische foodwriter Donna Hay, onderverdeeld in vier grote hoofdstukken: lente, zomer, herfst, winter. De recepten hebben eerder in het Donna Hay Magazine gestaan. Veel sfeerfotografie en lyrische tekst-intro's geven het boek een dromerige uitstraling. Elk seizoenshoofdstuk heeft een onderdeel hartige en zoete gerechten en een eigen indexering. Achter in het boek een culinaire woordenlijst, informatie over internationale maten (Engelse maten omgezet naar Nederlandse) en een register. Omdat het seizoen in Australië anders loopt dan in Nederland, zijn niet alle ingrediënten in betreffende seizoenen hier goed verkrijgbaar (denk aan verse rabarber die in het boek in hoofdstuk winter worden opgevoerd). De receptuur is puur en vers, zonder opsmuk, eigentijds, duidelijk beschreven en gemakkelijk te bereiden. Dit royale kookboek met veel eigentijdse recepten is inspirerend en zet aan tot puur koken.

Over Donna Hay

Donna Hay (Sydney, 28 januari 1970) is een Australische voedselstylist en schrijfster. Ze is bekend vanwege haar televisieprogramma Fast, Fresh, Simple.

Hay schreef in totaal veertien kookboeken, die allemaal bestsellers werden. Haar boeken zijn populair vanwege de simpele gerechten en de bijzondere fotografie. In 2007 werd ze gekozen tot een van de zeven beste auteurs van kookboeken ter wereld. Sinds 2001 heeft zij haar eigen Donna Hay Magazine. In 2006 werd ze food editor bij de Australische Marie Claire. Ook was ze als voedseldeskundige verbonden aan The Age en The Sydney Morning Herald. In 2011 kreeg ze haar eigen televisieserie Fast, Fresh, Simple. Het programma wordt wereldwijd uitgezonden en is in Nederland te zien bij 24Kitchen en in Vlaanderen op Njam!.

Donna Hay heeft twee zonen en is getrouwd met Bill Wilson.

Bibliografie