Boek
Nederlands

Simple dinners : 140+ nieuwe recepten, slimme ideeën en snelle oplossingen voor iedere dag

Donna Hay (auteur), William Meppem (fotograaf)
+1
Simple dinners : 140+ nieuwe recepten, slimme ideeën en snelle oplossingen voor iedere dag
×
Simple dinners : 140+ nieuwe recepten, slimme ideeën en snelle oplossingen voor iedere dag Simple dinners : 140+ nieuwe recepten, slimme ideeën en snelle oplossingen voor iedere dag

Simple dinners : 140+ nieuwe recepten, slimme ideeën en snelle oplossingen voor iedere dag

Hoe vaak is het al gebeurd dat je in de koelkast of voorraadkast keek en niet geïnspireerd raakte?
Dit boek is voor jou. Het zal je laten zien hoe je met alledaagse ingrediënten een verrukkelijke, eenvoudige maaltijd op tafel kunt zetten.
Het zal je manier van denken over koken veranderen.
Onderwerp
Gerechten
Titel
Simple dinners : 140+ nieuwe recepten, slimme ideeën en snelle oplossingen voor iedere dag
Auteur
Donna Hay
Fotograaf
William Meppem
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Simple dinners
Editie
5
Uitgever
Houten: Van Dishoeck, 2013 | Andere uitgaves
204 p. : ill.
ISBN
9789000310777 (paperback)
Plaatsingssuggestie
629.2 (SISO) Beroemde koks ; Beroemde koks (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Niets in huis? Met dit nieuwe kookboek laat Donna Hay zien dat inspiratie voor de dagelijkse maaltijd kan liggen in de voorraadkast of de koelkast. Er zijn veel combinaties mogelijk, uitgaande van een hoofdingrediënt als eieren, brood, noedels en rijst, couscous, peulvruchten, kip, vlees, vis, groente, fruit en chocola. Met de basisvoorraad die altijd wel in huis is, zijn er zo heerlijke gerechten te bedenken. Praktisch is dat elk hoofdstuk wordt afgesloten met wat handige tips of weetjes. Smakelijke, wat luxe recepten, vaak variaties op bestaande gerechten voor vier eters die voor de gemiddelde thuiskok goed uitvoerbaar zijn. De Britse maatvoering is onhandig strikt vertaald. Het boek wordt afgesloten met een alfabetisch lexicon, maten en omrekentabellen, in ˚F en ˚C en een alfabetisch register. Kleine druk in twee kolommen. De strakke, identieke fotostyling van de omslagfoto en de gerechtfoto’s ziet er weer prachtig uit met als een nadeel: voor de gemiddelde gebruiker lijken alle bo…Lees verder

Over Donna Hay

Donna Hay (Sydney, 28 januari 1970) is een Australische voedselstylist en schrijfster. Ze is bekend vanwege haar televisieprogramma Fast, Fresh, Simple.

Hay schreef in totaal veertien kookboeken, die allemaal bestsellers werden. Haar boeken zijn populair vanwege de simpele gerechten en de bijzondere fotografie. In 2007 werd ze gekozen tot een van de zeven beste auteurs van kookboeken ter wereld. Sinds 2001 heeft zij haar eigen Donna Hay Magazine. In 2006 werd ze food editor bij de Australische Marie Claire. Ook was ze als voedseldeskundige verbonden aan The Age en The Sydney Morning Herald. In 2011 kreeg ze haar eigen televisieserie Fast, Fresh, Simple. Het programma wordt wereldwijd uitgezonden en is in Nederland te zien bij 24Kitchen en in Vlaanderen op Njam!.

Donna Hay heeft twee zonen en is getrouwd met Bill Wilson.

Bibliografie

Suggesties