Boek
Nederlands

Stijlvol tafelen

Donna Hay (auteur)

Stijlvol tafelen

Onderwerp
Gerechten, Hay, Donna
Titel
Stijlvol tafelen
Auteur
Donna Hay
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Entertaining
Uitgever
Keulen: Könemann, 1999 | Andere uitgaves
200 p. : ill.
Aantekening
Omslagtitel : Stijlvol tafelen : cocktailparty, diner, tuinfeest
ISBN
3-8290-1647-6
Plaatsingssuggestie
629.2 (SISO) Beroemde koks (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De auteur, culinair redactrice bij de Australische Marie-Claire, schreef eerder 'Het nieuwe koken' *. Dit nieuwe boek in dezelfde stijl uitgegeven, geeft recepten en menu's voor gelegenheden als een tuinfeest, een oosterse maaltijd, een picknick, cocktailparty, enkele diners, een tea party enz. Tussendoor wordt aandacht besteed aan wijnen, koffie en thee, keukenuitrusting enz. Voor iedere gelegenheid wordt basisinformatie over ingrediënten en keukenbenodigdheden gegeven, daarna recepten en menusuggesties. Ingrediënten voorzien van een sterretje staan achterin in een verklarende woordenlijst. Mooi uitgegeven, moderne styling maar de recepten zijn te beknopt en niet altijd correct. Naast metrieke maten wordt ook een kop als inhoudsmaat gebruikt. Achterin bij de woordenlijst staat dan weer een lijstje ingrediënten met de vermelding van hun gewicht per kop. Onhandig, omslachtig en zeker voor de bakrecepten niet precies genoeg. Mooi om naar te kijken en inspiratie op te doen, niet om echt …Lees verder

Over Donna Hay

Donna Hay (Sydney, 28 januari 1970) is een Australische voedselstylist en schrijfster. Ze is bekend vanwege haar televisieprogramma Fast, Fresh, Simple.

Hay schreef in totaal veertien kookboeken, die allemaal bestsellers werden. Haar boeken zijn populair vanwege de simpele gerechten en de bijzondere fotografie. In 2007 werd ze gekozen tot een van de zeven beste auteurs van kookboeken ter wereld. Sinds 2001 heeft zij haar eigen Donna Hay Magazine. In 2006 werd ze food editor bij de Australische Marie Claire. Ook was ze als voedseldeskundige verbonden aan The Age en The Sydney Morning Herald. In 2011 kreeg ze haar eigen televisieserie Fast, Fresh, Simple. Het programma wordt wereldwijd uitgezonden en is in Nederland te zien bij 24Kitchen en in Vlaanderen op Njam!.

Donna Hay heeft twee zonen en is getrouwd met Bill Wilson.

Bibliografie