Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Dood in den vreemde

Donna Leon (auteur), Lucie Van Rooijen (vertaler)
Een commissaris van de Venetiaanse politie wordt belast met het onderzoek naar de moord op een jonge Amerikaanse militair, wiens lijk in een van de kanalen van Venetie͏̈ is aangetroffen.
Titel
Dood in den vreemde
Auteur
Donna Leon
Vertaler
Lucie Van Rooijen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Death in a strange country
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2008 | Andere uitgaves
334 p.
ISBN
9789023434603 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 46 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De dood, in den vreemde, uit de titel is die van twee jonge Amerikanen, een sergeant en een vrouwelijke arts, gelegerd op een basis bij Venetië. De vaste speurder van deze auteur, commissaris Brunetti, heeft zoals altijd te kampen met veel tegenwerking van zijn superieuren. Deze keer wel in het bijzonder, omdat bij het dumpen van chemisch en nucleair afval grote financiële belangen betrokken zijn, tot in de hoogste politieke kringen toe. Hij weet te redden wat er te redden valt, maar veel is dat niet. Daarnaast zien we weer wat flarden uit zijn gezinsleven, en kan de lezer meegenieten van de sfeer van het hedendaagse Venetië. Een prima detective, het lezen waard: menselijk, begrijpelijk, en boeiend. Vrij kleine druk.

Over Donna Leon

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door Mariusz Kubik, http://www.mariuszkubik.pl

Donna Leon (28 september 1942, Mont Clair, New Jersey) is een Amerikaanse schrijfster van detectiveromans die zich afspelen in Venetië. De hoofdpersoon is Commissario Guido Brunetti. Donna Leon woonde meer dan 30 jaar in Venetië en woont nu in een klein dorp in Zwitserland. Zij was docent Engelse literatuur aan de University of Maryland University College – Europe (UMUC-Europe) in Italië en werkte vervolgens als professor van 1981 tot 1999 bij de Amerikaanse militaire basis van Vicenza. Ze stopte met lesgeven om zich te concentreren op het schrijven en andere culturele activiteiten op het gebied van muziek (met name barokmuziek).

Commissario Brunetti

De Commissario Brunetti-romans spelen zich allemaal in en rond Venetië af. Ze zijn in het Engels geschreven en vertaald in veel talen, maar op verzoek van Donna Leon niet in het Italiaans. Elke roman geeft de schrijfster de gelegenheid om de minder prettige…Lees verder op Wikipedia

Suggesties