Liefdadigheid

Donna Leon (auteur), Lilian Schreuder (vertaler)
Een vriendendienst verandert in een officiële politiezaak en commissario Brunetti ontdekt corruptie in een respectabele Italiaanse instelling.
Titel
Liefdadigheid
Auteur
Donna Leon
Vertaler
Lilian Schreuder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Give unto others
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2023
381 p.
ISBN
9789403190013 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een detective in de serie over commissario Brunetti. De loyale Guido Brunetti gaat in op een onschuldig lijkend verzoek. Hij helpt zijn vage kennis Elisabetta Foscarini bij een persoonlijke kwestie. Haar schoonzoon, een accountant, wordt bedreigd. Brunetti onderzoekt de cliënten van de accountant, maar vindt niets verdachts. Wanneer de dochter van Elisabetta op haar werk wordt bedreigd, wordt het een officiële politiezaak. Brunetti ontdekt corruptie in een respectabele Italiaanse instelling. Vaardig en lichtvoetig geschreven. Donna Leon (New Jersey, 1942) werkte als reisleidster in Rome en als copywriter in Londen. Ze doceerde literatuurwetenschap aan universiteiten in Iran, China en Saudi-Arabië. Na vele jaren in Italië te hebben geleefd, woont ze nu in Zwitserland. Ze schreef vele boeken. Haar werk wordt in meer dan dertig landen uitgegeven.

Over Donna Leon

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door Mariusz Kubik, http://www.mariuszkubik.pl

Donna Leon (28 september 1942, Mont Clair, New Jersey) is een Amerikaanse schrijfster van detectiveromans die zich afspelen in Venetië. De hoofdpersoon is Commissario Guido Brunetti. Donna Leon woonde meer dan 30 jaar in Venetië en woont nu in een klein dorp in Zwitserland. Zij was docent Engelse literatuur aan de University of Maryland University College – Europe (UMUC-Europe) in Italië en werkte vervolgens als professor van 1981 tot 1999 bij de Amerikaanse militaire basis van Vicenza. Ze stopte met lesgeven om zich te concentreren op het schrijven en andere culturele activiteiten op het gebied van muziek (met name barokmuziek).

Commissario Brunetti

De Commissario Brunetti-romans spelen zich allemaal in en rond Venetië af. Ze zijn in het Engels geschreven en vertaald in veel talen, maar op verzoek van Donna Leon niet in het Italiaans. Elke roman geeft de schrijfster de gelegenheid om de minder prettige…Lees verder op Wikipedia