Boek Nederlands

Wat niet verdwijnt

Donna Leon (auteur), Lilian Schreuder (vertaler)

Wat niet verdwijnt

Donna Leon (auteur), Lilian Schreuder (vertaler)
Genre:
Wanneer hij tijdens een verhoor onverwacht hardhandig uitvalt naar de verdachte, wordt commissario Guido Brunetti op verlof gestuurd. Er wordt hem opgedragen even rust te nemen, en zijn vrouw Paola stuurt hem naar een villa op Sant’Erasmo, een van de grotere eilanden in de Venetiaanse Lagune.
Brunetti brengt er zijn dagen door in een bootje en geniet van de stilte. Alles verloopt volgens pla
Titel
Wat niet verdwijnt
Auteur
Donna Leon
Vertaler
Lilian Schreuder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Earthly remains
Uitgever
Amsterdam: Cargo, © 2018
333 p.
ISBN
9789403120607 (paperback)

Ook in de collectie als:

Boek: Nederlands, Engels
E-boek: Nederlands
Daisy: Nederlands

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 350 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Wat niet verdwijnt

Eerste zin. Na een uitwisseling van beleefdheden volgde er een gesprek dat nu al een halfuur duurde, en Brunetti begon de spanning ervan te voelen.

Net wanneer zijn jongere collega een advocaat naar de strot wil vliegen, doet commissaris Brunetti alsof zijn hart het begeeft. Daardoor moet hij verplicht met ziekteverlof. Hij trekt naar een villa op Sant’Erasmo in de Venetiaanse lagune, waar hij bevriend raakt met de zwijgzame Casati. Tijdens hun lange roeisessies ziet Brunetti hoe slecht de waterkwaliteit is en hoe bijen massaal sterven. Als Casati om het leven komt, ontdekt Brunetti, dankzij twee zwaar verminkte mannen, hoe makkelijk de natuur aan het geld wordt opgeofferd.

De Amerikaanse Donna Leon schrijft bijna ouderwets netjes, maar diep in haar lagune broeit al het menselijke kwaad. Geen onderwerp is haar vreemd: wantoestanden in het slachthuis, voorschriftfraude door apothekers en in dit boek de gemakzuchtige vervuiling van het hele ecosysteem rond Venetië. Commissaris Brunetti heeft misschien niet het uiterlijk van een milieuactivist, maar hij is er wel een. En deze schitterende misdaadroman legt hem i…Lees verder