Boek
Nederlands

Heksengedoe met Babeloe

Dorothea Lachner (auteur), Christa Unzner (illustrator)
+1
Heksengedoe met Babeloe
×
Heksengedoe met Babeloe Heksengedoe met Babeloe
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Als heksje Babeloe een auto vindt in het bos, zoekt ze een manier om hem te delen met de andere heksen. Prentenboek met grote tekeningen van carnavaleske heksen. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Heksen, Ruzie
Titel
Heksengedoe met Babeloe / een verhaal van Dorothea Lachner ; met tek. van Christa Unzner
Auteur
Dorothea Lachner
Illustrator
Christa Unzner
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Hexenzank mit Merrilu
Uitgever
[Voorschoten]:: De Vier Windstreken, 2001
[28] p. : ill.
ISBN
90-5579-566-6

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Wat doe je als heks wanneer je plotseling in het bos een knalrode auto ontdekt? Babeloe heeft wel pech: ze kan haar ontdekking niet in alle rust alleen bestuderen, haar vriendinnen Pimpinella Umbrella, Zwilla Zwibbeling en Krispina komen op hun bezem aangevlogen en bederven haar pret. En als vier heksen zich over de moderne technologie buigen... Krispina wil de auto als kunstmobiel op het dak van haar huisje tentoonstellen en daar gaat ie in de lucht tot bij haar huisje. Heks Umbrella wil van de auto een knus tuinhuisje maken en daar belandt ie midden op het grasveld. Voor heks Zwibbeling moet de auto dienen om haar bezem een beetje te versieren en ze wil hem het liefst op haar bezem plakken. Babeloe wil niet dat de auto twist en onenigheid tussen haar vriendinnen zaait. 's Nachts trekt ze naar het bos en ontmantelt de auto, zodat elke heks krijgt wat zij hebben wou: de motorkap is tot een kunstwerk voor Krispina omgevormd; het zitgedeelte is nu een gezellig tuinhuisje voor Pimpinella…Lees verder
Heksje Babeloe vindt een rode auto in haar bos. Alle heksen willen hem. Babeloe zoekt een manier om de auto te delen met de andere heksen en zorgt voor een goede oplossing waarmee iedereen tevreden is. Prentenboek op A4-formaat, met voornamelijk illustraties die twee pagina's beslaan. Op een effen gekleurde achtergrond (bijvoorbeeld blauw-grijs, groen) staan zorgvuldig getekende kleurige illustraties, in een uitbundige stijl met carnavaleske figuren. De tekeningen passen goed bij het aparte en grappige verhaal. De groot gedrukte tekst staat op een effen gedeelte van de illustratie. De stijl is direct met veel dialoog. Het thema 'samen delen' is op een speelse manier uitgewerkt. Geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 5 jaar; eventueel zelf te lezen vanaf ca. 8 jaar. Misschien minder geschikt voor angstige kinderen vanwege de 'griezelige' heksen.

Suggesties