Boek
Nederlands

Grotendeels ongevaarlijk : hitchhiker's guide : deel vijf van drie

Douglas Adams (auteur), Pieter Cramer (vertaler)
+1
Grotendeels ongevaarlijk : hitchhiker's guide : deel vijf van drie
×
Grotendeels ongevaarlijk : hitchhiker's guide : deel vijf van drie Grotendeels ongevaarlijk : hitchhiker's guide : deel vijf van drie

Grotendeels ongevaarlijk : hitchhiker's guide : deel vijf van drie

In de reeks:
De bewoners van verschillende planeten hebben zo hun eigen manieren van overleven ontwikkeld.
Titel
Grotendeels ongevaarlijk : hitchhiker's guide : deel vijf van drie
Auteur
Douglas Adams
Vertaler
Pieter Cramer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Mostly harmless
Uitgever
Amsterdam: Mynx, 2010 | Andere uitgaves
234 p.
ISBN
9789022556146 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 46 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vijfde deel van een inmiddels tot cultboek geworden 'trilogie in vijf delen' (inmiddels verscheen ook een zesde deel, 'En dan nog iets...')*. 'Het transgalactisch liftershandboek' had niet alleen succes als roman, maar ook als televisieserie en hoorspel (in Nederland door de KRO uitgezonden). Dit elektronisch handboek assisteert mensen die met passerende ruimteschepen willen meeliften. In dit deel wordt een nieuw handboek uitgegeven, dat zelfbewust is - met een nogal kwaadaardig karakter - en in staat tot het betreden van parallelle werelden. De avonturen van Hugo en Amro Bank en Trees zijn te absurd om te beschrijven. Het is al mooi, dat hun belevenissen tegen het einde van het boek iets met elkaar te maken blijken te hebben. Dit is Britse humor: soms flegmatisch verfijnd, dan weer absurd en kolderesk. Zowat alle sciencefictionclichés worden geparodieerd. Paperback, normale druk, serie-omslag.

Over Douglas Adams

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Michael Hughes

Douglas Noël Adams (Cambridge (Engeland), 11 maart 1952 – Santa Barbara (Californië), 11 mei 2001) was een Engels schrijver van sciencefictionboeken.

Levensloop

Adams werd geboren in Cambridge als zoon van Christopher Adams en Janet Douglas. Hij ging in Essex naar school (Brentwood Prep school) en studeerde in Cambridge op St. John's College, waar hij zonder succes bij de bekende studententheatergroep Footlights, broedplaats van televisietalent, probeerde te komen. Hij heeft een groot aantal banen gehad, waaronder ziekenhuisbode, schoonmaker, lijfwacht, radioproducent en scriptredacteur van Doctor Who Ook heeft hij met Graham Chapman van Monty Python samengewerkt en wordt hij in de credits van een van de afleveringen daarvan vermeld.

Hij is het bekendst geworden door zijn hoorspel en boek The Hitchhiker's Guide to the Galaxy (HHGTTG), in het Nederlands uitgebracht als Het Transgalactisch LiftershandboekLees verder op Wikipedia

Suggesties