Boek
Nederlands

Het restaurant aan het einde van het heelal : hitchhiker's guide : deel twee van drie

Ook verschenen als Het restaurant aan het eind van het heelal

Douglas Adams (auteur)

Het restaurant aan het einde van het heelal : hitchhiker's guide : deel twee van drie

Ook verschenen als Het restaurant aan het eind van het heelal

In de reeks:
Absurdistische roman over de kolderieke belevenissen van enkele vreemde ruimtereizigers, die met een gestolen ruimteschip van de aarde vluchten.
Titel
Het restaurant aan het einde van het heelal : hitchhiker's guide : deel twee van drie
Ook verschenen als
Het restaurant aan het eind van het heelal
Auteur
Douglas Adams
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The restaurant at the end of the universe
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Mynx, 2010 | Andere uitgaves
205 p.
ISBN
9789022556122 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 36 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Wie Het transgalactisch liftershandboek niet beviel, moet aan Het restaurant aan het eind van het heelal maar niet beginnen, want Douglas Adams gaat in dit tweede deel even bizar verder met de wederwaardigheden van Hugo Veld en zijn lotgenoten, waaronder de president van het heelal met zijn twee hoofden en de gedeprimeerde robot. Alle mogelijkheden van de sciencefiction passeren in volle vaart en op knotsgekke wijze de revue, waarbij voortdurend een verband wordt gelegd met onze huidige maatschappij. Tijdreizen is de gewoonste zaak en niet de beroemde tijdparadoxen vormen daarbij een probleem maar de taal: hoe formuleer je verleden niet gebeurde tijd? Popconcerten op kosmische schaal, belastingontduiking door dood te zijn, kolonisatie van nieuwe planeten door alle nutteloze mensen in trage ruimte-arken op weg te sturen. De echte baas van het universum die met zijn kat samenwoont in een hutje op een duistere planeet. En ga zo maar door.

In dit avontuur is alles mog…Lees verder
Tweede deel van een inmiddels tot cultboek geworden 'trilogie in vijf delen' (inmiddels verscheen ook een zesde deel, 'En dan nog iets...')*. Dit boek is een herdruk van een uitgave die oorspronkelijk in 1981 verscheen als vervolg op 'Het transgalactisch liftershandboek'. 'Het transgalactisch liftershandboek' had niet alleen succes als roman, maar ook als televisieserie en hoorspel (in Nederland door de KRO uitgezonden). Ook het tweede boek is een aaneenschakeling van grappige, absurde belevenissen van een viertal personages op hun ongeorganiseerde reizen door het universum. Hun avonturen worden opgeluisterd met citaten uit 'Het transgalactisch liftershandboek'. Na zoveel jaar heeft dit boek nog niets van zijn charme verloren. Het is een kostelijke parodie op sciencefiction, de mens, het heelal en de rest. Paperback, normale druk, serie-omslag.

Over Douglas Adams

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Michael Hughes

Douglas Noël Adams (Cambridge (Engeland), 11 maart 1952 – Santa Barbara (Californië), 11 mei 2001) was een Engels schrijver van sciencefictionboeken.

Levensloop

Adams werd geboren in Cambridge als zoon van Christopher Adams en Janet Douglas. Hij ging in Essex naar school (Brentwood Prep school) en studeerde in Cambridge op St. John's College, waar hij zonder succes bij de bekende studententheatergroep Footlights, broedplaats van televisietalent, probeerde te komen. Hij heeft een groot aantal banen gehad, waaronder ziekenhuisbode, schoonmaker, lijfwacht, radioproducent en scriptredacteur van Doctor Who Ook heeft hij met Graham Chapman van Monty Python samengewerkt en wordt hij in de credits van een van de afleveringen daarvan vermeld.

Hij is het bekendst geworden door zijn hoorspel en boek The Hitchhiker's Guide to the Galaxy (HHGTTG), in het Nederlands uitgebracht als Het Transgalactisch LiftershandboekLees verder op Wikipedia

Suggesties