Boek
Nederlands

The hitchhiker's guide to the galaxy : omnibus. 2

Douglas Adams (auteur), Eoin Colfer (auteur), Pieter Cramer (vertaler)

The hitchhiker's guide to the galaxy : omnibus. 2

In de reeks:

Unieke editie! Voor het eerst samen in één uitgave: Adams en Colfer!

Als de aarde wordt opgeblazen omwille van de aanleg van een intergalactische snelweg, ontspringt alleen Hugo Veld de dans, omdat de buitenaardse lifter Amro Bank toevallig zijn vriend is. Dit is het begin van een bizarre reis door de ruimte. Hugo’s reisverslag wordt afgewisseld met fragmenten uit het liftershandboe

Bevat
Tot ziens en bedankt voor de vis / Douglas Adams
Grotendeels ongevaarlijk / Douglas Adams ; vertaling Pieter Cramer
En dan nog iets... / Eoin Colfer ; vertaling Lia Belt
Titel
The hitchhiker's guide to the galaxy : omnibus. 2
Auteur
Douglas Adams Eoin Colfer
Vertaler
Pieter Cramer Lia Belt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
So long and thank you for all the fish ; Mostly harmless ; And another thing...
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, [2018]
717 p.
ISBN
9789022584194 (hardback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bundeling van twee eerder verschenen absurdistische sciencefictionromans van Douglas Adams (1952-2001) die samen de ‘The hitchhiker's guide to the galaxy’ vormen. In ‘Tot ziens en bedankt voor de vis’ lift de hoofdpersoon met dit boek door het heelal en strandt op de aarde wat vreemd is aangezien de aarde onder zijn ogen is vernietigd. Hij wordt er verliefd op een meisje. In ‘Grotendeels ongevaarlijk’ wordt een nieuw handboek uitgegeven, dat zelfbewust is - met een nogal kwaadaardig karakter - en in staat tot het betreden van parallelle werelden. Bevat tevens: 'En dan nog iets...' ('Douglas Adams' Hitchhiker's guide' 6)van Eoin Colfer.

Over Douglas Adams

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Michael Hughes

Douglas Noël Adams (Cambridge (Engeland), 11 maart 1952 – Santa Barbara (Californië), 11 mei 2001) was een Engels schrijver van sciencefictionboeken.

Levensloop

Adams werd geboren in Cambridge als zoon van Christopher Adams en Janet Douglas. Hij ging in Essex naar school (Brentwood Prep school) en studeerde in Cambridge op St. John's College, waar hij zonder succes bij de bekende studententheatergroep Footlights, broedplaats van televisietalent, probeerde te komen. Hij heeft een groot aantal banen gehad, waaronder ziekenhuisbode, schoonmaker, lijfwacht, radioproducent en scriptredacteur van Doctor Who Ook heeft hij met Graham Chapman van Monty Python samengewerkt en wordt hij in de credits van een van de afleveringen daarvan vermeld.

Hij is het bekendst geworden door zijn hoorspel en boek The Hitchhiker's Guide to the Galaxy (HHGTTG), in het Nederlands uitgebracht als Het Transgalactisch LiftershandboekLees verder op Wikipedia

Suggesties