Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Voor het te laat is

Douglas Adams (auteur), Mark Carwardine (auteur)
Verslag van een speurtocht naar bedreigde dieren in verschillende delen van de wereld.
Titel
Voor het te laat is
Auteur
Douglas Adams Mark Carwardine
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Last chance to see
Uitgever
Amsterdam: Muntinga, 2003 | Andere uitgaves
223 p., [32] p. pl.
ISBN
90-464-0002-6
Plaatsingssuggestie
590.2 (SISO) Dieren ; Dierenbescherming (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 6 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Adams, schrijver van humoristische science fiction, en Carwardine, bioloog van het Wereldnatuurfonds, gaan 'voor het te laat is' op zoek naar enkele van de meest bedreigde gewervelde dieren als de Komodovaraan, breedlipneushoorn, berggorilla, Yangtze-dolfijn, kakapo (een vogelsoort uit Nieuw-Zeeland), Mauritius parkiet en de Rodriguez vleermuis. De vlot geschreven reisverslagen geven een ironisch en soms wat gechargeerd beeld van wat er op expeditie naar de verschillende uithoeken van de wereld al zo mis kan gaan. En passant wordt verhaald over leefgewoontes van de betreffende diersoorten en die van hun grootste vijand, de mens en zijn bureaucratie, maar ook over de enkele enthousiastelingen die met wisselend succes het tij trachten te keren. Geïllustreerd met 16 pagina's kleurenfoto's. Deze geslaagde samenwerking tussen leek en veldbioloog levert een uiterst leesbaar pleidooi om zorgvuldiger met de natuur om te springen. Voor een groot publiek.

Over Douglas Adams

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Michael Hughes

Douglas Noël Adams (Cambridge (Engeland), 11 maart 1952 – Santa Barbara (Californië), 11 mei 2001) was een Engels schrijver van sciencefictionboeken.

Levensloop

Adams werd geboren in Cambridge als zoon van Christopher Adams en Janet Douglas. Hij ging in Essex naar school (Brentwood Prep school) en studeerde in Cambridge op St. John's College, waar hij zonder succes bij de bekende studententheatergroep Footlights, broedplaats van televisietalent, probeerde te komen. Hij heeft een groot aantal banen gehad, waaronder ziekenhuisbode, schoonmaker, lijfwacht, radioproducent en scriptredacteur van Doctor Who Ook heeft hij met Graham Chapman van Monty Python samengewerkt en wordt hij in de credits van een van de afleveringen daarvan vermeld.

Hij is het bekendst geworden door zijn hoorspel en boek The Hitchhiker's Guide to the Galaxy (HHGTTG), in het Nederlands uitgebracht als Het Transgalactisch LiftershandboekLees verder op Wikipedia

Suggesties