Toon meer
Titel
Pan harmonie
Uitvoerder
Dré Pallemaerts  (drums;elektronische instrumenten) Mark Turner  (saxofoon) Stephane Belmondo  (trompet;bugel) Bill Carrothers  (piano) Jozef Dumoulin  (piano)
Uitgever
BFlat, 2007
1 cd + boekje
EAN
3700426901215
CDR
JE28744
Plaatsingssuggestie
73 - Jazz (NBLC) J1 - Jazz (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 24 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Dré Pallemaerts


Dré Pallemaerts (Antwerpen, 14 juli 1964) is een Belgisch drummer en docent aan het Lemmensinstituut in Leuven en het Conservatoire national supérieur de musique in Parijs.

Biografie

Pallemaerts komt uit een muzikale familie. Zowel zijn grootvader als oom waren drummers en lieten hun instrumenten bij hem thuis staan. Hij groeide op met de drums terwijl zijn broer Jacky accordeon met hem speelde.

Hij begon in 1975 aan de Antwerpse Academie (Kunsthumaniora) met de richting muziek. Maar door de vele professionele aanbiedingen stopte hij zonder het af te maken. Op 15-jarige leeftijd leerde hij jazz kennen door muziek van Count Basie en Duke Ellington en kreeg hij ook een eerste eigen drumstel.

Pallemaerts ontmoette John Clayton die hem in contact bracht met de drummer Jeff Hamilton die hem naar de Verenigde Staten uitnodigde om vanaf 1984 de knepen van het drummen te leren.

In 1985 werd hij door het Belgi…Lees verder op Wikipedia

Suggesties