Een echtpaar organiseert een familieweekend voor hun 40-jarige bruiloft, maar de gezelligheid wordt bedreigd door allerlei zaken.
Onderwerp
Familie
Taal
Nederlands
Uitgever
Dutch Filmworks, 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
103 min.
Aantekening
Vlaams gesproken, Nederlands ondertiteld Remake van Alles is familie van Joram Lürsen uit 2012
EAN
8719372003855

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De eerste speelfilm van de Belgische televisieregisseur Dries Vos is gebaseerd op de Nederlandse romantische komedie ‘Alles is familie’ (2012) van Joram Lürsen. Bob en Greta De Jaegher (Bob de Moor en Gilda De Bal) zijn veertig jaar getrouwd en organiseren een familieweekend. Aanwezig zijn hun twee zoons, een schoondochter en de weduwnaar van hun overleden dochter met zijn twee kinderen. Bob en Greta hebben een belangrijke mededeling: ze gaan scheiden. Maar dat is niet het enige wat de gezelligheid bedreigt, ook de kinderen hebben de nodige problemen. Nele Eerdekens van het filmtijdschrift Filmmagie (filmmagie.be) schrijft: ‘(…) Het valt op dat de film veel dingen tegelijk wil zijn. Een komedie met platvloerse humor voor een breed publiek, een drama met een bijbehorende levensles (wat we elkaar binnen de familie ook aandoen, we moeten blijven vergeven en verdragen …) en een zelfreflexieve film (…) Vos komt helaas niet verder dan een nietszeggend allegaartje dat veel meer potentieel ha…Lees verder

Over Dries Vos

Dries Vos (29 maart 1980) is een Vlaams film- en televisieregisseur.

Na diverse producties voor televisie te hebben geregisseerd, leverde Vos in 2017 zijn eerste film af, Allemaal familie.

Dries Vos heeft in 2015 de videoclip 10.000 luchtballonnen van K3 geregisseerd.

In 2019 ontvingen hij en coregisseur Gilles Coulier samen een Ensor als beste regisseur van een televisieserie voor De Dag.

Filmografie

Langspeelfilms
  • Allemaal Familie (2017)
  • Bad Trip (2017)
Televisieseries
  • Amika (2008-2011)
  • Het Huis Anubis en de Vijf van het Magische Zwaard (2010, 5 episodes)
  • Galaxy Park (2011-2014, samen met Gert-Jan Booy)
  • Wat als? (2011-2016, met anderen)
  • Safety First (2014, 2 afleveringen)
  • De Biker Boys (2014)
  • Nieuw Texas (2015, met Jeroen Dumoulein)
  • Patrouille Linkeroever (2016…Lees verder op Wikipedia