Cd

1 cd
CDR
KAX1704
80 - Wereldmuziek: Europese stijlen (NBLC) W1 - Wereldmuziek Europese stijlen (Vlaams muziekschema)

Over The Dubliners

CC BY 2.5 - Foto van/door Jim McCann /

The Dubliners was een Ierse folkband, een van de oudste en langstbestaande bands in de wereld.

Geschiedenis

The Dubliners zijn in 1962 ontstaan in Dublin; de originele leden van de band waren:

• Ronnie Drew (zang, gitaar)
  • Luke Kelly (zang, banjo, gitaar)
  • Barney McKenna (banjo)
  • Ciarán Bourke (fluit, harmonica, gitaar, zang)
  • John Sheahan (viool) sinds 1964

De oorspronkelijk naam van de groep was: "The Ronnie Drew ballad Group". Deze naam werd echter veranderd in "The Dubliners", naar het boek van James Joyce, dat toentertijd werd gelezen door Luke Kelly. Hun eerste hit in het Verenigd Koninkrijk was "Seven Drunken Nights", dat in 1967 de zevende plaats in de hitparade behaalde. Ook in Nederland werd het een hit: in de Veronica Top 40 kwam het tot een 29ste plaats.

De groep heeft in de loop der jaren verschillende personeelswijzigingen gekend. Ronnie Drew …Lees verder op Wikipedia