Militair Colter Stevens wordt wakker in een trein op weg naar Chicago. Hij weet niet wie en waar hij is.
Onderwerp
Tijdreizen
Titel
Source code
Regisseur
Duncan Jones
Componist
Chris Bacon
Acteur
Jake Gyllenhaal Michelle Monaghan Vera Farmiga
Taal
Engels
Uitgever
Entertainment One, 2011 | Andere uitgaven
1 dvd-video + bonus-dvd
Oorspr. opname
2011
Speelduur
ca. 89 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045230319

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse sciencefictionthriller uit 2011 van Duncan Jones (Moon), met Jake Gyllenhaal (Brokeback mountain) e.a. Militair Colter Stevens wordt wakker in een trein op weg naar Chicago. Hij weet niet wie en waar hij is, maar het laatste wat hij zich herinnert is een helicoptermissie in Irak. De trein waarin hij zit explodeert en vernietigt het complete treinstel en alle passagiers. Colter wordt gebruikt voor een medisch experiment waarbij hij steeds in het volle treinstel wordt teruggeplaatst om zo de terrorist op te sporen. Ab Zagt ( Algemeen Dagblad 9-6-'11) geeft 4 (van 5) sterren: '(...) een bovengemiddelde en originele thriller'. Ook Dana Linssen ( NRC 8-6-'11) geeft 4 (van 5) balletjes en is enthousiast: '(...) elke keer komt de kijker op het verkeerde been te staan en wordt er weer een beetje informatie onthuld. Dat spelletje is de grootste attractie van de film, die schatplichtig is aan uiteenlopende sciencefictionklassiekers over tijd, parallelle werelden en tijdreizen (...)…Lees verder

Over Duncan Jones

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Duncan Zowie Heywood Jones (Londen, 30 mei 1971), ook wel bekend als Zowie Bowie en Joey of Joe Bowie, is een Brits reclamemaker en filmregisseur.

Jones werd geboren in Londen als zoon van popster David Bowie en model en actrice Angela Bowie. In zijn jeugd woonde hij behalve in Londen ook in Berlijn en Vevey (Zwitserland), en toen het huwelijk van zijn ouders in 1980 werd ontbonden werd hij door zijn vader naar een prestigieuze Schotse kostschool gestuurd.

Duncan Jones wijzigde meermalen zijn voornaam, voor het eerst op twaalfjarige leeftijd toen hij zich Joey liet noemen. Bij het huwelijk van zijn vader met het fotomodel Iman Abdulmajid in 1992 was hij getuige voor de bruidegom, en liet hij zich Joe noemen.

In 1995 sloot hij zijn studie filosofie af, en na een korte periode als student aan de universiteit van Tennessee schreef hij zich in aan de London Film School, waar hij afstudeerde als regisseur.

Jones was i…Lees verder op Wikipedia

Suggesties