Verlichting onder vuur : woke, islamisme, extreemrechts

Dyab Abou Jahjah (auteur)
+1
Verlichting onder vuur : woke, islamisme, extreemrechts
×
Verlichting onder vuur : woke, islamisme, extreemrechts Verlichting onder vuur : woke, islamisme, extreemrechts

Verlichting onder vuur : woke, islamisme, extreemrechts

Persoonlijk relaas over extremistische politieke bewegingen en de dreiging die zij vormen voor de liberale samenleving.
Titel
Verlichting onder vuur : woke, islamisme, extreemrechts
Auteur
Dyab Abou Jahjah
Taal
Nederlands
Uitgever
Aalter: Ertsberg, © 2022
293 p.
ISBN
9789464369205 (paperback)
Plaatsingssuggestie
309 (SISO) Maatschappijvisies (ZIZO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een boek over extremistische politieke bewegingen en de dreiging die zij vormen voor de liberale samenleving. Auteur Dyab Abou Jahjah vertelt zijn persoonlijke verhaal: zijn wording tot persona non grata in Vlaanderen, zijn emigratie naar Libanon en zijn activisme daar en in België. Hij bekritiseert de liberale stromingen en het centrum dat de vervreemding die heerst in de samenleving heeft laten ontstaan. Persoonlijk en engagerend geschreven. Het boek zal vooral geoefende, politiek-geïnteresseerde lezers aanspreken. Dyab Abou Jahjah (1971) is politicus en politiek activist.

Over Dyab Abou Jahjah

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Han Soete

Dyab Abou Jahjah (Arabisch: دياب أبو جهجه, Hanin (Bent Jbeil, Libanon), 24 juni 1971) is een Belgisch auteur en politicus van Libanese afkomst. Hij was de oprichter en voorman van de Arabisch-Europese Liga (AEL), een beweging die wilde opkomen voor de belangen van Arabische moslimimmigranten in Europa. Hij was de oprichter en voorman van Be.One, een postkapitalistische partij die pleitte voor radicale gelijkheid.

Levensloop

Abou Jahjah werd geboren in Libanon op 24 juni 1971. Zijn vader, Khalil Abou Jahjah, was docent aan de Universiteit van Libanon te Saïda, specialist in de Arabische literatuur en houder van twee doctorstitels aan de Université Saint-Joseph te Beiroet. Hij is een sjiitisch moslim. Zijn moeder, Nanette Younes, is een christelijke (maronitische) onderwijzeres. Dyab Abou Jahjah groeide op in het zuiden van het land, dat in 1978 bezet werd door Israël tijdens Opera…Lees verder op Wikipedia