Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het wonderbaarlijke Snergenland

E.A. Wyke-Smith (auteur), Sylvia Weve (illustrator), Erik Bindervoet (vertaler)
+1
Het wonderbaarlijke Snergenland
×
Het wonderbaarlijke Snergenland Het wonderbaarlijke Snergenland
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
In het Snergenrijk heeft juf Watkyns een kolonie gesticht voor ‘overtollige kinderen’. Joe en Sylvia besluiten hiervan weg te lopen. Onderweg komen ze de Snerg Gorbo tegen, die met hen meegaat op avontuur. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Het wonderbaarlijke Snergenland
Auteur
E.A. Wyke-Smith
Illustrator
Sylvia Weve
Vertaler
Erik Bindervoet Robbert-Jan Henkes
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The marvellous land of Snergs
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Moon, 2014
223 p. : ill.
ISBN
9789048819607 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 46 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In het rijk van de Snergen, wezens die niet groter zijn dan een doorsneetafel, heeft juf Watkyns een kolonie gesticht waar zij, samen met andere mensen, probeert ‘overtollige kinderen’ op te voeden. Deze kinderen zijn ontvoerd uit de bewoonde wereld. In het Rijk wonen ook Hollandse zeevaarders die voor de kust schipbreuk hebben geleden. Twee van deze kinderen, Joe en Sylvia, lopen echter weg en onderweg komen zij de niet erg snuggere Snerg Gorbo tegen. Ze raken met z’n drieën verstrikt in allerlei avonturen en juf Watkyns probeert ze, met hulp van de Snergen en de zeevaarders, weer terug te halen. Humoristisch verhaal dat alle ingrediënten van een klassieker bevat. Tunnels en geheime deuren naar een andere wereld, mysterieuze figuren, een zoektocht, een reus, de rivier als scheiding tussen twee werelden. Magnifieke literaire vertaling waarbij de vertalers moeilijke woorden niet uit de weg gaan (woorden die in de context duidelijk zijn). De schitterende kleurenillustraties sluiten naad…Lees verder

Het wonderbaarlijke Snergenland

Dit boek, geschreven in 1928, zou voor J.R.R. Tolkien de inspiratie geweest zijn om 'De Hobbit' te schrijven. Volgens de uitgever richt het zich tot lezers vanaf zeven jaar, maar dat valt sterk te betwijfelen.

Het verhaal gaat over kinderen die door hun ouders en/of opvoeders mishandeld of verwaarloosd worden en door een mysterieuze dame weggehaald worden. Deze kinderen komen dan bij de VVOK, de Vereniging ter Verwijdering van Overtollige Kinderen, terecht, die gelegen is in de Watkynsbaai. Wat de VVOK precies doet, daar hebben we het raden naar, maar je kan wel zeker zijn dat de kinderen vanaf nu een rustig en fijn leventje leiden.

Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen. Zo heb je Joe en Sylvia, die net iets meer willen. Sylvia daagt Joe uit om een steen in de soep van de Hollanders (Hollandse scheepvaarders die schipbreuk leden en er sindsdien kamperen) te gooien met alle gevolgen vandien. De Hollanders zijn boos en de kinderen willen hun straf ontwijken d…Lees verder

Suggesties