Cd

Hommage à Eberhard Weber

Eberhard Weber (naar het werk van), Pat Metheny (uitvoerder), Jan Garbarek (uitvoerder)
Toon meer
Titel
Hommage à Eberhard Weber
Naar het werk van
Eberhard Weber
Uitvoerder
Pat Metheny 1954- (gitaar) Jan Garbarek  (saxofoon) Gary Burton  (vibrafoon) Scott Colley  (contrabas) Danny Gottlieb  (drums) Paul McCandless  (saxofoon;hobo) Klaus Graf  (saxofoon) Helge Sunde  (dirigent) Ernst Hutter  (euphonium) SWR Big Band
Uitgever
ECM, 2015
1 cd
Speelduur
01:09:45
EAN
0602547323422
CDR
JE39478
Plaatsingssuggestie
73 - Jazz (NBLC) J1 - Jazz (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 10 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Eberhard Weber

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Dragan Tasic (siehe auch nga.ch)

Eberhard Weber (Stuttgart, 22 januari 1940) is een Duitse contrabassist en componist.

Weber werd geboren als zoon van een cellist die een voorliefde voor klassieke muziek uit Frankrijk had. Vanaf zijn zesde jaar kreeg hij cello-les van zijn vader die daarnaast ook huisconcerten organiseerde. Eberhard kreeg de muziek dus met de paplepel ingegoten. Op school trad Weber toe tot het schoolorkest. Zijn muziekleraar zocht op een gegeven moment een contrabassist en Weber zag daar wel wat in. Hij leerde het instrument te bespelen en was vanaf toen bassist. Eerst alleen met de strijkstok, maar later ook met de pluktechniek (pizzicato).
Langzaam ontwikkelde hij zich tot een volwaardig musicus die ook steeds vaker op kwam voor melodiepartijen voor zijn instrument. In de orkestpartituren die uitgevoerd worden door schoolorkesten waren de contrabaspartijen niet uitdagend genoeg. Daarop begon hij zelf te componeren.

In 1960 begon hij te spelen met Wolfgang Dauner. Ze nam…Lees verder op Wikipedia

Suggesties