Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Romeo en Julia

Ed Franck (bewerker), William Shakespeare (naar het werk van)
Romeo wordt verliefd op Julia, die van haar familie met iemand anders moet trouwen. Bewerking in verhaalvorm van het gelijknamige toneelstuk van W. Shakespeare.
Titel
Romeo en Julia
Bewerker
Ed Franck
Naar het werk van
William Shakespeare
Taal
Nederlands
Uitgever
Averbode: Uitgeverij Averbode, [2017?] | Andere uitgaven
77 p.
ISBN
9789031718795 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In het historische Verona worden Romeo en Julia hopeloos verliefd op elkaar. Hun liefde is echter gedoemd: door de vete tussen hun families zullen zij hem met de dood bekopen. Het klassieke liefdesverhaal van Shakespeare in een prozabewerking voor jongeren. Het bloemrijke taalgebruik zal in het begin even wennen zijn, maar nergens haalt breedsprakigheid de vaart uit het verhaal. Bovendien wordt door dit taalgebruik de oorspronkelijke toonzetting van het toneelstuk behouden. De hoofdstukken zijn kort en wekken de indruk van toneelbedrijven: wanneer er een nieuw hoofdstuk begint, wordt er vaak gewisseld van decor en spelers. Doordat de liefde tussen Romeo en Julia zich in deze ongekuiste Shakespeare-bewerking niet beperkt tot een platonische balkonscène, zal het liefdesverhaal voor jongeren van nu herkenbaarder zijn. Liefde en lust worden meeslepend beschreven. De omslagillustratie is een foto uit de filmversie met Claire Danes en Leonardo di Caprio. Informatie over Shakespeare en de oo…Lees verder

Over Ed Franck

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Geert Renckens

Ed Franck, geboren als Eddy Vrancken (Beringen, 27 juli 1941), is een Vlaams jeugdauteur. Hij brengt sinds halverwege de jaren tachtig boeken uit en zijn werk viel in Vlaanderen verschillende malen in de prijzen.

Biografie

Ed Franck bracht zijn jeugd door met zwerven langs de boorden van de Maas en op de verwilderde ophogingen langs het Albertkanaal. Hij groeide op in een groot gezin met dertien kinderen. Reeds als kind was hij een boekenwurm, en vanuit zijn belangstelling werd hij leraar Engels en Nederlands. In 1996 heeft hij het onderwijs verlaten om fulltime schrijver te worden.

Franck is een veelzijdig schrijver. Hij pakt bewust verschillende genres aan om clichés te vermijden en grenzen te verkennen: poëzie, liederen, historische romans, dagboeken, detectives, hervertellingen van klassiekers, vertalingen, heldensagen. Vanuit zijn fascinatie voor taal heeft elk boek een eigen stem. Dit combineert hij met psychol…Lees verder op Wikipedia