Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Dossier moord op de Dom

Ed Van Eeden (auteur)
Inspecteur Snetlage van de Utrechtse politie beklimt op zijn vrije dag de Domtoren en vindt daar een zwaar verminkt lijk.
Titel
Dossier moord op de Dom
Auteur
Ed Van Eeden
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Signature, 2004
165 p.
ISBN
90-5672-133-X

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 14 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In de reeks 'fictieve' politiedossiers van Ed van Eeden verschenen inclusief Dossier moord op de Dom vijf titels, en het dient gezegd dat zowel qua stijl als intrige en spanning de verhalen er alsmaar beter op worden. Deze nieuwste mag dan ook beschouwd worden als een voorlopig hoogtepunt in het aanbod. Het gegeven is sober, rechtlijnig en wordt afwisselend verteld vanuit het standpunt van de dader en het personage van inspecteur Fons Snetlage.

Uit deze thriller blijkt dat mensen die lijden aan bv. hoogtevrees, gevoeliger zijn en vlugger vatbaar zijn voor traumatische ervaringen, die op zichzelf aanleiding kunnen zijn voor latere misdaden. Een man die als jongeling het slachtoffer werd van een sadistische kwelling in de toren van de Utrechtse Dom, zint op wraak. Jaren later lokt hij via een chatline zijn kweller naar diezelfde toren, waar hij een bloedige weerwraak plant. Het toeval wil dat inspecteur Snetlage, in een eerste fase van zijn pensionering, uitgerekend tijden…Lees verder
Deel vijf uit de serie over District Noord, een reeks politieromans gesitueerd in Utrecht, met inspecteur Fons Snetlage (blikken broodtrommeltje, pijnlijke voeten) als hoofdpersoon. In 2000 verscheen het eerste deel 'Dossier jeugdbende'* dat van de VN Detective & Thrillergids drie sterren kreeg. Snetlage beklimt op zijn vrije dag de Domtoren en vindt daar een zwaar verminkt lijk. Het nodige speurwerk door Snetlage en zijn flexteam volgt. Een eenvoudig, prettig leesbaar boek (waarin op een aardige manier het gebruik van internet en e-mail is verweven). Auteur (1957) schreef het boek ter gelegenheid van het 750-jarig bestaan van de Dom. Kleine druk, zwartwitfoto van de Dom.

Suggesties