Strip
Nederlands

De 3 formules van professor Sato. Deel 2, Mortimer contra Mortimer

Edgar P. Jacobs (auteur), Bob De Moor (auteur)

De 3 formules van professor Sato. Deel 2, Mortimer contra Mortimer

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Als Blake Mortimer niet ziet op de luchthaven van Tokio, wordt hij ongerust. En terecht: zijn vriend wordt gevangengehouden in het huis van prof. Sato, de uitvinder van een vliegende androïde die eindeloos kan worden vermenigvuldigd via elektronische parthenogenese. Sato’s trouweloze assistent heeft op verzoek van Olrik echter een robot ontworpen naar Mortimers evenbeeld. Niet om daarmee de bank o
Titel
De 3 formules van professor Sato. Deel 2, Mortimer contra Mortimer
Auteur
Edgar P. Jacobs 1904-1987 Bob De Moor
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Uitgever
Brussel: Blake en Mortimer, 2001
48 p. : ill.
ISBN
90-6737-016-9 (paperback) 9789067370165 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Edgar P. Jacobs

Edgar P. Jacobs (Brussel, 30 maart 1904 – aldaar, 20 februari 1987) was een Belgisch striptekenaar. Hij is bekend van de sciencefictionstrip Le Rayon U (in het Nederlands De «U» straal), de stripreeks Blake en Mortimer en zijn medewerking aan de De avonturen van Kuifje van Hergé. Jacobs wordt beschouwd als een van de beste en meest invloedrijke Europese striptekenaars uit de twintigste eeuw. Zijn strips worden hoog aangeprezen op het vlak van scenario en tekenwerk. Hij publiceerde als Edgar P. Jacobs. Zijn volledige naam is Edgar Félix Pierre Jacobs.

Stijl

Jacobs was een van de grondleggers van het realistische stripboek. Zijn stripboeken kenmerkten zich door ingewikkelde plots, gewelddadige actiescènes en een zeer realistische en gedetailleerde tekenstijl. Deze elementen zijn nu gebruikelijk in stripverhalen, maar waren in de jaren vijftig, bij het verschijnen van de boeken, vernieuwend.

Veel van …Lees verder op Wikipedia

Suggesties