Strip
Nederlands

Het geheim van de zwaardvis. Deel 2, De ontsnapping van Mortimer

Edgar P. Jacobs (auteur)

Het geheim van de zwaardvis. Deel 2, De ontsnapping van Mortimer

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Olrik houdt Mortimer gevangen in het Makrangebergte en probeert tevergeefs te weten te komen waar deze de plannen van de Zwaardvis verborgen heeft. De gevangene dreigt te bezwijken onder het hardhandige verhoor. Nasir, sergeant van het Makran Levy Corps, overtuigt Mortimer ervan zogenaamd mee te werken en zo tijd te winnen. Mortimer maakt Olrik daarop wijs dat hij de plannen verloren heeft, maar z
Titel
Het geheim van de zwaardvis. Deel 2, De ontsnapping van Mortimer
Auteur
Edgar P. Jacobs 1904-1987
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le secret de l´Espadon 2
Uitgever
Brussel: Dargaud Benelux, 2018 | Andere uitgaves
56 p. : ill.
ISBN
9789067370578 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Edgar P. Jacobs

Edgar P. Jacobs (Brussel, 30 maart 1904 – aldaar, 20 februari 1987) was een Belgisch striptekenaar. Hij is bekend van de sciencefictionstrip Le Rayon U (in het Nederlands De «U» straal), de stripreeks Blake en Mortimer en zijn medewerking aan de De avonturen van Kuifje van Hergé. Jacobs wordt beschouwd als een van de beste en meest invloedrijke Europese striptekenaars uit de twintigste eeuw. Zijn strips worden hoog aangeprezen op het vlak van scenario en tekenwerk. Hij publiceerde als Edgar P. Jacobs. Zijn volledige naam is Edgar Félix Pierre Jacobs.

Stijl

Jacobs was een van de grondleggers van het realistische stripboek. Zijn stripboeken kenmerkten zich door ingewikkelde plots, gewelddadige actiescènes en een zeer realistische en gedetailleerde tekenstijl. Deze elementen zijn nu gebruikelijk in stripverhalen, maar waren in de jaren vijftig, bij het verschijnen van de boeken, vernieuwend.

Veel van …Lees verder op Wikipedia

Suggesties