Strip
Nederlands

Het mysterie van de grote piramide. Deel 1, De papyrus van Manetho

Edgar P. Jacobs (auteur)

Het mysterie van de grote piramide. Deel 1, De papyrus van Manetho

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Prof. Mortimer is met vakantie in Caïro en bezoekt zijn oude vriend prof. Ahmed Rassim Bey, conservator van het Egyptologisch Museum. Deze vraagt hem recent gevonden papyrussen te ontcijferen. Nasir vermoedt dat ze al vanaf de luchthaven worden geschaduwd, maar Mortimer wuift dit weg. Samen met Bey valt hij van de ene verbazing in de andere: een van de fragmenten lijkt afkomstig van Manethon, een
Titel
Het mysterie van de grote piramide. Deel 1, De papyrus van Manetho
Auteur
Edgar P. Jacobs 1904-1987
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le mystère de la grande pyramide 1
Uitgever
Brussel: Blake en Mortimer, © 2017 | Andere uitgaves
56 p. : ill.
ISBN
9789067370592 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Edgar P. Jacobs

Edgar P. Jacobs (Brussel, 30 maart 1904 – aldaar, 20 februari 1987) was een Belgisch striptekenaar. Hij is bekend van de sciencefictionstrip Le Rayon U (in het Nederlands De «U» straal), de stripreeks Blake en Mortimer en zijn medewerking aan de De avonturen van Kuifje van Hergé. Jacobs wordt beschouwd als een van de beste en meest invloedrijke Europese striptekenaars uit de twintigste eeuw. Zijn strips worden hoog aangeprezen op het vlak van scenario en tekenwerk. Hij publiceerde als Edgar P. Jacobs. Zijn volledige naam is Edgar Félix Pierre Jacobs.

Stijl

Jacobs was een van de grondleggers van het realistische stripboek. Zijn stripboeken kenmerkten zich door ingewikkelde plots, gewelddadige actiescènes en een zeer realistische en gedetailleerde tekenstijl. Deze elementen zijn nu gebruikelijk in stripverhalen, maar waren in de jaren vijftig, bij het verschijnen van de boeken, vernieuwend.

Veel van …Lees verder op Wikipedia

Suggesties