Strip
Nederlands

Het raadsel van Atlantis

Edgar P. Jacobs (auteur)

Het raadsel van Atlantis

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Op de Azoren vindt Mortimer in een kloof een onbekend, radioactief metaal. Het doet denken aan orichalcum, dat voor Plato’s Atlantiden net zo kostbaar was als goud. Hij roept Blakes hulp in, en daarna volgen de gebeurtenissen elkaar snel op. Het monster wordt uit Mortimers vakantiehuis gestolen. De twee zien nog net iets wegflitsen door de ruimte. Ze keren terug naar de kloof, met gids Pépé en die
Titel
Het raadsel van Atlantis
Auteur
Edgar P. Jacobs 1904-1987
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
L'enigme de l'Atlantide
Uitgever
Brussel: Blake en Mortimer, 2004 | Andere uitgaves
64 p. : ill.
ISBN
9789067370134 (paperback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Edgar P. Jacobs

Edgar P. Jacobs (Brussel, 30 maart 1904 – aldaar, 20 februari 1987) was een Belgisch striptekenaar. Hij is bekend van de sciencefictionstrip Le Rayon U (in het Nederlands De «U» straal), de stripreeks Blake en Mortimer en zijn medewerking aan de De avonturen van Kuifje van Hergé. Jacobs wordt beschouwd als een van de beste en meest invloedrijke Europese striptekenaars uit de twintigste eeuw. Zijn strips worden hoog aangeprezen op het vlak van scenario en tekenwerk. Hij publiceerde als Edgar P. Jacobs. Zijn volledige naam is Edgar Félix Pierre Jacobs.

Stijl

Jacobs was een van de grondleggers van het realistische stripboek. Zijn stripboeken kenmerkten zich door ingewikkelde plots, gewelddadige actiescènes en een zeer realistische en gedetailleerde tekenstijl. Deze elementen zijn nu gebruikelijk in stripverhalen, maar waren in de jaren vijftig, bij het verschijnen van de boeken, vernieuwend.

Veel van …Lees verder op Wikipedia

Suggesties