Strip
Nederlands

SOS meteoren : Mortimer in Parijs

Edgar P. Jacobs (auteur)

SOS meteoren : Mortimer in Parijs

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
West-Europa wordt geteisterd door ingrijpende meteorologische verschijnselen... Na een lange, moordende winter volgen dooi en overstromingen. Prof. Mortimer vertrekt naar het Franse Jouy, waar zijn vriend Labrousse woont, directeur van de meteorologische dienst. Ineens blijkt de chauffeur van zijn taxi verdwenen. Mortimer is de laatste die de man gezien heeft en dus hoofdverdachte. Hij rekent op d
Titel
SOS meteoren : Mortimer in Parijs
Auteur
Edgar P. Jacobs 1904-1987
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
SOS météores
Uitgever
Brussel: Blake en Mortimer, 2009 | Andere uitgaves
64 p. : ill.
ISBN
9789067370141 (paperback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Edgar P. Jacobs

Edgar P. Jacobs (Brussel, 30 maart 1904 – aldaar, 20 februari 1987) was een Belgisch striptekenaar. Hij is bekend van de sciencefictionstrip Le Rayon U (in het Nederlands De «U» straal), de stripreeks Blake en Mortimer en zijn medewerking aan de De avonturen van Kuifje van Hergé. Jacobs wordt beschouwd als een van de beste en meest invloedrijke Europese striptekenaars uit de twintigste eeuw. Zijn strips worden hoog aangeprezen op het vlak van scenario en tekenwerk. Hij publiceerde als Edgar P. Jacobs. Zijn volledige naam is Edgar Félix Pierre Jacobs.

Stijl

Jacobs was een van de grondleggers van het realistische stripboek. Zijn stripboeken kenmerkten zich door ingewikkelde plots, gewelddadige actiescènes en een zeer realistische en gedetailleerde tekenstijl. Deze elementen zijn nu gebruikelijk in stripverhalen, maar waren in de jaren vijftig, bij het verschijnen van de boeken, vernieuwend.

Veel van …Lees verder op Wikipedia

Suggesties