Boek
Nederlands

De Grote Markt van Brussel : centrum van vijf eeuwen geschiedenis

Edgard Goedleven (auteur)

De Grote Markt van Brussel : centrum van vijf eeuwen geschiedenis

"Brussel en zijn centraal gelegen Grote Markt vormen sinds eeuwen dé plaats waar zich belangrijke historische gebeurtenissen hebben afgespeeld. In meer dan 100 verschillende items en aan de hand van zo'n 300 uitzonderlijke illustraties wordt het wel en wee van de Grote Markt van Brussel uitvoerig beschreven en getoond."
Titel
De Grote Markt van Brussel : centrum van vijf eeuwen geschiedenis
Auteur
Edgard Goedleven
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 1993
286 p. : ill.
ISBN
90-209-2285-8
Plaatsingssuggestie
Brussel Brussel 938.1 (SISO) Streekgeschiedenis ; Streekgeschiedenis (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Edgard Goedleven

Edgard Goedleven (Brasschaat, 20 februari 1938 - Leuven, 30 mei 2018) was een Belgisch-Vlaams ambtenaar, hoofd van het Bestuur Monumenten en Landschappen.

Levensloop

Na de Grieks-Latijnse humaniora, promoveerde Goedleven aan de Katholieke Universiteit Leuven tot licentiaat politieke en sociale wetenschappen. Hij begon zijn professionele loopbaan als onderzoeker bij de studiegroep Mens en Ruimte, en werd weldra assistent aan de K.U. Leuven voor een project ter verbetering van de culturele infrastructuur. Hij maakte deel uit van een studiegroep voor cultuurbevordering, een initiatief van de minister voor Nederlandse Cultuur Renaat Van Elslande.

Hij werd inspecteur bij de administratie voor Volksontwikkeling, meer bepaald op het secretariaat dat de bouw van culturele centra coördineerde. Toen professor Frans Van Mechelen minister van cultuur werd (1968-1972), benoemde hij Goedleven tot zijn kabinetssecretaris.

Lees verder op Wikipedia