Boek
Nederlands

De toverstad

Edith Nesbit (auteur), H.R. Millar (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Philip bouwt met spullen die hij thuis vindt, een stad. 's Nachts komt de stad tot leven; samen met zijn stiefzusje beleeft hij allerlei avonturen. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Magie
Titel
De toverstad / Edith Nesbit ; ill. van H.R. Millar
Auteur
Edith Nesbit
Illustrator
H.R. Millar
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
The magic city
Uitgever
[Voorschoten]:: Westeinde, 2002
230 p. : ill.
ISBN
90-5019-017-0

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 13 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Philip bouwt een stad van spullen die hij in huis vindt. ’s Nachts komt de toverstad tot leven en beleeft Philip er met zijn stiefzusje Lucy allerlei avonturen. Kinderboek dat voor het eerst verscheen in 1910. Daarom zal niet alleen de toverstad, maar ook de dagelijkse werkelijkheid de lezer soms vreemd lijken: de wereld van gouvernantes, dienstbodes en slobkousen ligt ver achter ons. De avonturen van Philip zullen echter ook nu nog aanspreken. Het duurt even voor het verhaal op gang komt, maar dan gebeurt er van alles. Bovendien speelt Lucy een even actieve rol als Philip. Het taalgebruik is nauwelijks verouderd, maar de auteur heeft af en toe de neiging uit te wijden. Haar grillige fantasie komt soms gekunsteld over: de bewoners van de stad drinken bijv. kokosmelk, maar klagen later dat ze geen fruit kennen. Op luchtige wijze komt het thema van de Messiaanse held aan bod. De omslagillustratie is modern, de zwartwitillustraties in het boek zijn uit 1910 en hebben niet de tijdloosheid…Lees verder

Over Edith Nesbit


Edith Nesbit (Kennington, 15 augustus 1858 - New Romney, 4 mei 1924) was een Engelse schrijfster en dichteres. Ze publiceerde kinderboeken onder de naam E. Nesbit. Ook was ze een politiek activist en was ze betrokken bij de oprichting van de Fabian Society.

Biografie

Edith Nesbit werd in 1858 geboren. Haar vader – agrarisch chemicus John Collis Nesbit (1818–1862) – stierf toen ze vier jaar oud was. Haar zus Mary leed aan tuberculose. Ter bevordering van Mary's gezondheid reisde het gezin door Frankrijk, Duitsland en Spanje. In 1871 vestigden ze zich in Halstead, Engeland. Toen Edith zeventien was, verhuisde het gezin terug naar Londen.

Op 22 april 1880 trouwde Edith met Hubert Bland, van wie ze toen zeven maanden zwanger was. Edith en Hubert kregen samen drie kinderen en Edith adopteerde twee kinderen die Hubert met een andere vrouw had gekregen. De moeder van die kinderen woonde bij hen in huis.

Edith Ne…Lees verder op Wikipedia