Boek
Engels
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Five children and it

Edith Nesbit (auteur), H.R. Millar (illustrator), Quentin Blake (inleider)
Nadat Robert, Anthea, Jane, Cyril en de baby de zandfee Psammead ontdekt hebben, mogen ze elke dag een wens doen. Al snel ontdekken ze dat ze voorzichtig moeten zijn met wat ze wensen. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Five children and it
Auteur
Edith Nesbit
Illustrator
H.R. Millar
Inleider
Quentin Blake
Taal
Engels
Editie
Reissued ed.
Uitgever
London: Puffin, 2008 | Andere uitgaves
260 p. : ill.
ISBN
9780141321615 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 5 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De vijf kinderen Cyril, Robert, Jane, Anthea en hun jonge broertje verhuizen naar het platteland en vinden daar een magisch wezen dat elke dag een wens kan vervullen. Het wezen noemt zichzelf Psammead en geeft de kinderen met veel tegenzin waar ze om vragen. Het wordt echter al snel duidelijk dat er telkens een addertje onder het gras zit. Daarom moeten de broers en zussen zich vaak uit hachelijke situaties redden. De auteur schreef vele verhalen voor/over zowel kinderen als volwassenen en is onder meer bekend door het boek ‘The Railway Children’. Voor het eerst gepubliceerd in 1902 en uitgegroeid tot een klassieker onder de kinderboeken. Het verhaal leest vlot, maar is voorspelbaar opgebouwd. Afhankelijk van de wensen van de kinderen, wisselen spannende en tragere hoofdstukken elkaar af. Interessant zijn bepaalde verhaalelementen die je nadien ook in fantasieverhalen van andere auteurs ziet verschijnen. De literaire relevantie maakt het verhaal vooral aantrekkelijk voor volwassen lez…Lees verder

Over Edith Nesbit


Edith Nesbit (Kennington, 15 augustus 1858 - New Romney, 4 mei 1924) was een Engelse schrijfster en dichteres. Ze publiceerde kinderboeken onder de naam E. Nesbit. Ook was ze een politiek activist en was ze betrokken bij de oprichting van de Fabian Society.

Biografie

Edith Nesbit werd in 1858 geboren. Haar vader – agrarisch chemicus John Collis Nesbit (1818–1862) – stierf toen ze vier jaar oud was. Haar zus Mary leed aan tuberculose. Ter bevordering van Mary's gezondheid reisde het gezin door Frankrijk, Duitsland en Spanje. In 1871 vestigden ze zich in Halstead, Engeland. Toen Edith zeventien was, verhuisde het gezin terug naar Londen.

Op 22 april 1880 trouwde Edith met Hubert Bland, van wie ze toen zeven maanden zwanger was. Edith en Hubert kregen samen drie kinderen en Edith adopteerde twee kinderen die Hubert met een andere vrouw had gekregen. De moeder van die kinderen woonde bij hen in huis.

Edith Ne…Lees verder op Wikipedia

Suggesties