Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Vijf kinderen en Het

Edith Nesbit (auteur), Hannie Tijman (vertaler)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Nadat Robert, Anthea, Jane, Cyril en de baby de zandfee psammie ontdekt hebben, mogen ze elke dag een wens doen. Al snel ontdekken ze dat ze voorzichtig moeten zijn met wat ze wensen. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Vijf kinderen en Het
Auteur
Edith Nesbit
Vertaler
Hannie Tijman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Five children and it
Uitgever
Elburg: Karmijn Uitgeverij, © 2018
212 p.
ISBN
9789492168214 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vijf kinderen uit één gezin, net verhuisd vanuit Londen naar het platteland, spelen bij een zandafgraving dat ze een tunnel naar Australië graven. Er komt echter een vreemd, bruin, harig en knorrig wezen tevoorschijn, dat ze een zandfee of een psammie noemen. Die blijkt elke dag een wens te kunnen vervullen. In elk van de elf hoofdstukken wordt steeds een wens, al dan niet bewust gevraagd, vervuld, die tot penibele situaties leidt, maar gelukkig bij zonsondergang ook weer ongedaan gemaakt wordt. Oorspronkelijk in 1902 verschenen als feuilleton in een tijdschrift, is dit verhaal nog altijd populair in het Verenigd Koninkrijk, maar is nooit eerder in het Nederlands uitgegeven. Hoewel het nu duidelijk een boek over ‘vroeger’ is (met koetsen, kokkin en kindermeisjes) is het zo humoristisch en fantasievol, dat ook kinderen van nu ervan kunnen genieten. De schrijfster richt zich regelmatig tot de lezer, alsof ze naast je zit voor te lezen. In 2005 is er een speelfilm gemaakt waarin de kind…Lees verder

Over Edith Nesbit


Edith Nesbit (Kennington, 15 augustus 1858 - New Romney, 4 mei 1924) was een Engelse schrijfster en dichteres. Ze publiceerde kinderboeken onder de naam E. Nesbit. Ook was ze een politiek activist en was ze betrokken bij de oprichting van de Fabian Society.

Biografie

Edith Nesbit werd in 1858 geboren. Haar vader – agrarisch chemicus John Collis Nesbit (1818–1862) – stierf toen ze vier jaar oud was. Haar zus Mary leed aan tuberculose. Ter bevordering van Mary's gezondheid reisde het gezin door Frankrijk, Duitsland en Spanje. In 1871 vestigden ze zich in Halstead, Engeland. Toen Edith zeventien was, verhuisde het gezin terug naar Londen.

Op 22 april 1880 trouwde Edith met Hubert Bland, van wie ze toen zeven maanden zwanger was. Edith en Hubert kregen samen drie kinderen en Edith adopteerde twee kinderen die Hubert met een andere vrouw had gekregen. De moeder van die kinderen woonde bij hen in huis.

Edith Ne…Lees verder op Wikipedia