Dvd
Engels

The groomsmen

Edward Burns (regisseur), John Leguizamo (acteur), Matthew Lillard (acteur)

The groomsmen

Edward Burns (regisseur), John Leguizamo (acteur), Matthew Lillard (acteur)
Dertiger Paulie staat op het punt te trouwen met zijn zwangere vriendin en ziet op tegen de verantwoordelijkheden. Samen met vier oude vrienden bereidt hij zich voor op de bruiloft
Titel
The groomsmen / written an dir. by Edward Burns
Regisseur
Edward Burns
Acteur
John Leguizamo Matthew Lillard Donal Logue Jay Mohr Brittany Murphy
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Indies Home Entertainment, 2007
1 dvd-video
Oorspr. opname
2006
Speelduur
103 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8714025509586

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Romantisch drama uit 2006 van regisseur Edward Burns (Sidewalks of New York, She's the one) die zelf, zoals hij vaker deed, de hoofdrol speelt. Het verhaal speelt op Long Island, New York. Dertiger Paulie gaat over een week trouwen met zijn zwangere vriendin, maar hij ziet op tegen de verantwoordelijkheden. Samen met vier oude vrienden bereidt hij zich voor op de bruiloft: ze praten, drinken en trappen lol. Oud zeer en persoonlijke problemen komen boven. Mick LaSalle (San Francisco Chronicle, i) schrijft dat deze film past in het stramien van Burns eerder films, en de beste is sinds The brothers McMullen (1995): een tijdsbestek van een week, interessante karakters, sterke cast en geloofwaardige setting.

Over Edward Burns

Edward Fitzgerald Burns (New York, 29 januari 1968) is een Amerikaans regisseur, producent, scenarioschrijver en acteur van Ierse komaf. Voor het regisseren van The Brothers McMullen won hij onder meer de Independent Spirit Award voor beste regiedebuut als de juryprijs van het Sundance Film Festival 1995.

Loopbaan

Hij maakte in 1995 zijn regie-, acteer-, schrijf- en produceerdebuut met de tragikomedie The Brothers McMullen, waarvoor hij onder meer een Independent Spirit Award en de juryprijs van het Sundance Film Festival won. Hij werd in 1999 genomineerd voor een Screen Actors Guild Award samen met alle acteurs van Saving Private Ryan. Daarin speelt hij zelf soldaat Richard Reiben.

Burns debuteerde in 1995 met een film waarvoor hij het budget van ongeveer 25.000 dollar grotendeels zelf bij elkaar spaarde. Hij drukte de kosten verder door The Brothers McMullen op te nemen in het huis van …Lees verder op Wikipedia