Dvd
Engels

Extreme dagen op de planeet aarde

Edward Norton (verteller)

Extreme dagen op de planeet aarde

In de reeks:
Genre:
Vier documentaires over de gevolgen van de klimaatverandering voor de ecosystemen op aarde
Bevat
Titel
Extreme dagen op de planeet aarde
Verteller
Edward Norton
Taal
Engels
Parallele titel
Strange days on planet Earth
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: House of Knowledge, 2007
4 dvd-video's
Speelduur
204 min., 12 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8715664049389
Plaatsingssuggestie
556 (SISO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 6 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

National Geographic is al decennia lang een icoon dat staat voor een zeer hoge kwaliteit van beeld en informatie over alles wat te maken heeft met het ecosysteem van de planeet aarde - sinds een aantal jaren niet alleen in het tijdschrift, maar ook op film. Deze cassette met vier zelfstandige documentaires bevestigt die naam. Stuk voor stuk zeer professioneel gefilmd en gemonteerd, helder opgebouwd, en voorzien van informatief commentaar dat begrijpelijk en aantrekkelijk wordt verteld. De behandelde onderwerpen - klimaatverandering en de gevolgen van verstoring van ecosystemen - worden geconcretiseerd aan de hand van goed gekozen, overtuigende voorbeelden. Uitstekende documentaires geschikt voor een geïnteresseerd gemiddeld tv-publiek, maar ook ideaal lesmateriaal voor middelbaar onderwijs (vanaf klas 1).

Over Edward Norton

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Edward Harrison Norton Jr. (Boston, 18 augustus 1969) is een Amerikaans acteur. Hij werd voor zowel zijn bijrollen in Primal Fear en Birdman als voor zijn hoofdrol in American History X genomineerd voor een Academy Award. Meer dan tien acteerprijzen werden hem daadwerkelijk toegekend, waaronder een Golden Globe voor Primal Fear, een Satellite Award voor American History X en een National Board of Review Award voor Everyone Says I Love You.

Norton had van jongs af aan interesse in acteren. Hij studeerde op Yale-universiteit en slaagde met geschiedenis als hoofdvak. Hij bezocht diverse toneelscholen en vond werk in New York als lid van de signature players. In de tijd dat hij in een van die stukken een rol speelde, werd er gezocht naar een tegenspeler voor Richard Gere in Primal Fear. De rol was eerst aan Leonardo DiCaprio aangeboden, maar die wees deze af. Op het moment dat Gere het project wilde verlaten, deed No…Lees verder op Wikipedia

Suggesties