Braille
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De grote verboden zolder

+1
De grote verboden zolder
×
De grote verboden zolder De grote verboden zolder

De grote verboden zolder

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De geheimzinnige Linea komt tijdelijk bij Eddie in huis wonen. Ze neemt hem mee naar de verboden zolder, waar ze allerlei grappige en griezelige geesten ontmoeten.
Onderwerp
Bang zijn
Titel
De grote verboden zolder
Auteur
Edward van de Vendel
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2017
8 banden
Oorspr. uitgever
Em. Querido's Kinderboeken Uitgeverij
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Eddie (10) woont in een huis annex schoolgebouw met een enorme zolder. Eddie mag van zijn ouders niet op de schoolzolder komen. Ineens verschijnt een mysterieus meisje, Linea. Zij trekt tijdelijk bij hen in. Linea neemt Eddie mee naar De Grote Verboden Zolder waar ze grappige en griezelige geesten ontmoeten. Dit fantasievolle en levendige verhaal van een gerenommeerde veelschrijver is niet alleen grappig. Het herbergt ook de nodige spanning in zich, maar is nergens vrijblijvend. Deze gelaagdheid wordt in de epiloog, 40 jaar later, uit de doeken gedaan. Het thema ‘bang zijn’, de enorme stoet aan geestelijke hulpverleners (beschreven als onaardige aardige mensen) en het isolement c.q. de kwetsbaarheid waarin Linea’s vader verkeert, zijn daarbij het meest voelbaar. De bloemrijke taal is een pluspunt in dit prachtige verhaal dat mede door de overzichtelijke lay-out vlot leesbaar is. Verzorgd uitgegeven boek waarbij de kleur van de letters en de vignetten, boven de 52 hoofdstukjes, aangep…Lees verder

Over Edward van de Vendel

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Wikidammer

Edward van de Vendel (Leerdam, 1 augustus 1964) is een Nederlands schrijver en vertaler van kinder- en jeugdboeken.

Biografie

Edward van de Vendel groeide op in Beesd, een dorpje in de Betuwe. Van de Vendel ging naar school in Culemborg. Daar was hij lid van het schoolcabaret en schreef hij liedjes. Vervolgens ging hij studeren aan de Pedagogische Academie en richtte hij samen met anderen een eigen school op in Heemstede.

Als kind was Van de Vendel geen fervent lezer. Toen hij wat ouder werd, ging hij echter steeds meer lezen. Vooral de boeken van Guus Kuijer, Paul Biegel, Wim Hofman, Els Pelgrom en de jeugdromans van Imme Dros vond hij aantrekkelijk. Zelf is hij van mening dat invloeden van Kuijer, Biegel en Hofman qua stijl in zijn werk terug te vinden zijn.

Hij droomde ervan voetballer of zanger te zijn, maar dit was niet voor hem weggelegd. Toen ging hij, net als zijn vader en moeder, in het onderwijs werken. H…Lees verder op Wikipedia