Boek
Nederlands

Het telboek van prins Hayo de Gelukkige

Edward van de Vendel (auteur), Mattias De Leeuw (illustrator)
+1
Het telboek van prins Hayo de Gelukkige
×
Het telboek van prins Hayo de Gelukkige Het telboek van prins Hayo de Gelukkige
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Prins Hayo krijgt voor zijn eerste verjaardag twee honden van zijn ouders. Voor zijn tweede verjaardag zijn het drie konijnen en elk jaar worden het meer en gekkere dingen. Prentenboek met humoristische kleurenillustraties waarin op originele manier getallen zijn verwerkt. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Het telboek van prins Hayo de Gelukkige
Auteur
Edward van de Vendel
Illustrator
Mattias De Leeuw
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2016
[72] p. : ill.
ISBN
9789462911130 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Telboeken (ZIZO)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Hayo de Gelukkige, prins van Zuizelland, krijgt voor zijn eerste verjaardag twee honden. Een om onderdoor te klimmen en een om lekker tegenaan te kruipen als hij gaat slapen. Omdat hij één geworden is nodigen zijn vader, Koning Honing, en zijn moeder, Koningin Honingin, twee beeldhouwers uit om een standbeeld te laten maken. Twee standbeelden: één voor in de tuin van het paleis en één voor op het grote plein. En drie schilders maken drie schilderijen. En zo wordt elke verjaardag van Hayo op een uitzonderlijke manier gevierd. Bijzonder origineel tel- en zoekboek. Steeds wordt de verjaardag van Hayo als uitgangspunt genomen, maar worden al cijfers die iets verder gaan verwerkt in het humoristische, literair vormgegeven verhaal. Uiteindelijk krijgt hij een heel bijzonder cadeautje van zijn moeder, een zusje. De bont gekleurde, dynamische illustraties met veel details en steeds weer terugkerende objecten/personages leveren veel kijkplezier op. En ook de mogelijkheid om te oefenen met cijf…Lees verder

Over Edward van de Vendel

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Wikidammer

Edward van de Vendel (Leerdam, 1 augustus 1964) is een Nederlands schrijver en vertaler van kinder- en jeugdboeken.

Biografie

Edward van de Vendel groeide op in Beesd, een dorpje in de Betuwe. Van de Vendel ging naar school in Culemborg. Daar was hij lid van het schoolcabaret en schreef hij liedjes. Vervolgens ging hij studeren aan de Pedagogische Academie en richtte hij samen met anderen een eigen school op in Heemstede.

Als kind was Van de Vendel geen fervent lezer. Toen hij wat ouder werd, ging hij echter steeds meer lezen. Vooral de boeken van Guus Kuijer, Paul Biegel, Wim Hofman, Els Pelgrom en de jeugdromans van Imme Dros vond hij aantrekkelijk. Zelf is hij van mening dat invloeden van Kuijer, Biegel en Hofman qua stijl in zijn werk terug te vinden zijn.

Hij droomde ervan voetballer of zanger te zijn, maar dit was niet voor hem weggelegd. Toen ging hij, net als zijn vader en moeder, in het onderwijs werken. H…Lees verder op Wikipedia

Suggesties