Boek
Nederlands

Sofie en het geheime paard

Edward Van de Vendel (auteur), Floor De Goede (illustrator), Ype Driessen (fotograaf)
+1
Sofie en het geheime paard
×
Sofie en het geheime paard Sofie en het geheime paard
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Sofie en haar vriendinnen moeten een paard in nood gaan redden. Maar niemand mag het weten. Met veel kleurige illustraties, stripjes en informatie over paarden. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Sofie en het geheime paard / Edward van de Vendel; met tek. van Floor de Goede, met fotostrips van Ype + Willem
Auteur
Edward Van de Vendel
Illustrator
Floor De Goede
Fotograaf
Ype Driessen Willem Stam
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2015 | Andere uitgaves
129 p. : ill.
ISBN
9789045118734 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Sofie is zo gek op pinguïns dat oma haar Pinguïnnetje noemt. Maar zoals al uit eerdere boeken over Sofie bleek, houdt ze van alle dieren en in dit stevige, vrolijk en speels uitgevoerde boek krijgen Sofie en haar drie vrienden via briefjes de oproep om een paard dat in nood zou zijn te redden. Met een beetje hulp van oom, maar zo zelfstandig mogelijk, pakken ze het probleem serieus aan. Dit hartverwarmende en spannende verhaal is met veel humor geschreven, en de vele leuke gekleurde stripachtige tekeningen, vaak met tekst erbij, kunnen niet overgeslagen worden. Ze verduidelijken hoe het avontuur verder verloopt. Tussendoor staan onder de verhaaltekst 'Dit is echt waar'-weetjes over paarden, met verwijzingen naar YouTube, en achterin staat een strip over de reddingsactie van Marrum. De gebruikelijke pinguïn-fotostrips zijn leuk maar verstoren de voortgang. Ze zouden beter passen als ze over paarden gingen. Ook de schutbladen doen mee, voorin worden de personen voorgesteld en achterin s…Lees verder

Sofie en het geheime paard

In dit vijfde deel van de Sofie-reeks wordt Sofie verrast door de vondst van een geheimzinnige envelop. 'Voor de 4 kinderen: een geheim avontuur' prijkt er op de voorzijde. In de brief die erin steekt, wordt strikte geheimhouding gevraagd en is er sprake van een dier in nood. De pinguïnclub - bestaande uit Sofie en haar twee beste vrienden Timmie en Billie - en hun extra bondgenoot, Ulrik, aarzelen niet en gaan op onderzoek uit.

Dit leuke deel van 'Sofie' komt misschien wat traag op gang, maar staat toch weer boordevol leuke passages. Tekeningen vullen het verhaal aan, inhoudelijk en ondersteunend. Fotostrips geven een apart hilarisch vervolgverhaal weer over papa pinguïn. Weetjes over paarden vullen gaatjes op en maken het boek informatief sterker. De uitnodiging om een filmpje over een aparte reddingsoperatie van een kudde paarden te gaan bekijken kan je niet links laten liggen. Uiteraard ook een fijn boek om samen te lezen.


Suggesties