Boek
Nederlands

Superguppie is alles

Edward Van de Vendel (auteur), Fleur Van der Weel (illustrator)
+1
Superguppie is alles
×
Superguppie is alles Superguppie is alles
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Ruim tweehonderd gedichten, waarin onderwerpen als suiker, opa's, een merel en scheerschuim op een andere manier worden bekeken. Met zwart-wittekeningen en felgroen als steunkleur. Vanaf ca. 6 jaar.
Titel
Superguppie is alles
Auteur
Edward Van de Vendel
Illustrator
Fleur Van der Weel
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2018 | Andere uitgaves
280 p. : ill.
ISBN
9789045116921 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bundeling van ruim tweehonderd gedichtjes uit de vier eerder verschenen Superguppie-deeltjes, aangevuld met 22 niet eerder gepubliceerde versjes. Ze zijn geschreven vanuit de belevingswereld van het kind en gaan over alledaagse onderwerpen, die opeens heel bijzonder worden door de manier waarop de dichter ze presenteert, met prachtige taalvondsten en originele beelden. Geen vaste rijmschema’s. In veel versjes is gebruikgemaakt van het ik-perspectief van het mannelijk geslacht. De illustraties bestaan uit zwart-witte pentekeningen met groene steunkleur, veelal silhouetafbeeldingen van een hond met grote kop en rafelige oren. Ze geven een interpretatie van de tekst en voegen soms iets toe, zodat ze ook een eigen verhaal vertellen. Met index op onderwerp en titel, en tips voor het organiseren van een poëzieproject in de klas. Bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs (2004), Zilveren Griffel (2004 en 2011) en Vlag en Wimpel van de Penseeljury (2004). Verzorgd, stevig, dik poëzieprentenboe…Lees verder

Superguppie is alles

Deze bundel bevat 200 eerder verschenen gedichten van de meermaals bekroonde Superguppie uit de boekjes ‘Superguppie’, ‘Superguppie krijgt kleintjes’, ‘De groeten van Superguppie’ en ‘Hoera voor Superguppie’. Het laatste deeltje ‘Superguppie is alles’, bevat 22 nieuwe gedichten.

Als je in deze toegankelijke dichtbundel leest, kan je niet anders dan glimlachen en helemaal vrolijk en warm worden van binnen. Het zijn eenvoudige, lichtvoetige gedichten over heel gewone onderwerpen, herkenbare thema’s en alledaagse dingen. Stuk voor stuk kleine pareltjes zijn het, geestig geïllustreerd in felgroen, zwart en wit. De expressieve illustraties zijn warm en sluiten perfect aan bij de gevoelige, soms licht filosofische tekstjes. Bovenaan elk gedicht staat in een groot handgeschreven lettertype de titel. Sommige gedichtjes zijn kort, andere wat langer, maar altijd gemakkelijk te begrijpen.

Achterin het boekje staan een aantal tips om Superguppie te lezen in de klas, evena…Lees verder

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek