Politieke actiethriller waarin de samenwerking tussen het New York Police Department, de FBI, de CIA en het leger problematisch verloopt bij een onderzoek naar een golf van terroristische aanslagen
Kijkwijzer
Vanaf 16 jaarVanaf 16 jaar
Titel
The siege
Regisseur
Edward Zwick
Componist
Graeme Revell
Acteur
Denzel Washington Annette Bening Bruce Willis
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, © 2000
1 dvd-video
Oorspr. opname
1998
Speelduur
ca. 111 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Italiaans, Engels, Grieks
EAN
8712626003359

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse politieke actiethriller uit 1998 onder regie van Edward Zwick. Met in de hoofdrollen Denzel Washington, Annette Bening en Bruce Willis. Een groep Arabische terroristen houdt heel New York in zijn greep met aanslagen. De samenwerking tussen het New York Police Department, de FBI, de CIA en het leger in het onderzoek naar de terroristische aanslagen verloopt niet geheel soepel door de uiteenlopende ideeën van de verschillende afgevaardigden. Hans Beerekamp (NRC): 'De tegenstellingen tussen de terrorismebestrijders leveren de meest interessante scènes op.' Vrij Nederland van 23 januari 1999: '(...) een uitermate foute film, des te verwerpelijker omdat hij niet eens recht voor zijn raap durft te zijn.' Ronald Ockhuysen (Volkskrant): '(... ) een krachtige actiethriller die de bioscoopbezoeker de stuipen op het lijf jaagt met door Moslims gepleegde aanslagen.' Als extra zijn toegevoegd de originele bioscooptrailer en een kijkje achter de schermen.

Over Edward Zwick

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Bridget Laudien

Edward Zwick (Chicago, 8 oktober 1952) is een Amerikaanse regisseur, scenarioschrijver en producent van speelfilms. Zwick won in 1998, als producer, een Academy Award en een BAFTA voor de film Shakespeare in Love. Verder ontving hij onder andere een Oscar nominatie (beste film Traffic) en twee Golden Globe nominaties (beste regisseur, Glory en Legends of the Fall). Andere bekende films van Zwick zijn: The Last Samurai met Tom Cruise, Blood Diamond met onder andere Leonardo DiCaprio en het Tweede Wereldoorlog drama Defiance. Zwick zijn films zijn vaak groots en episch opgezet. Zijn specialiteit is de Historische avonturenfilm/oorlogsfilm.

Filmografie (selectie)

Als regisseur

Suggesties