Boek
Nederlands

Ik zie, ik zie

Eef Rombaut (auteur), Leen Vanbroekhoven (illustrator)
+1
Ik zie, ik zie
×
Ik zie, ik zie Ik zie, ik zie
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Stel je voor hoe een doodgewone stad verandert en ineens gestapeld is, of sportief, opgeblazen of gescheiden. Doe je ogen dicht en droom maar mee. Prentenboek met fijngetekende zwart-witte pentekeningen met enkele steunkleuren en veel kleine details. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Steden, Fantaseren
Titel
Ik zie, ik zie
Auteur
Eef Rombaut
Illustrator
Leen Vanbroekhoven
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Abimo, 2016 | Andere uitgaves
[36] p. : ill.
ISBN
9789462344532 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Fantaseren (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als je je ogen sluit, kun je de werkelijkheid in gedachten naar eigen wens veranderen. Dat is waartoe dit boek uitnodigt. 'Sluit je ogen en stel je voor dat alles ... is': deze tekst staat steeds links op een geheel lege pagina, aangevuld met woorden als 'stil', 'gestapeld' , 'verbloemd', 'gescheiden' of 'kunstig'. Op de rechterpagina staat steeds een illustratie. Op de eerste pagina zien we een stad in bovenaanzicht. Vervolgens ondergaan die gebouwen op allerlei manieren een metamorfose. 'Architect' van al die vreemde steden is het dromende beertje op een wolk boven de stad. De steden zijn wat priegelig getekend met eenvoudige zwarte lijntjes en motiefjes die de gebouwen van elkaar onderscheiden, zodat je ze op volgende platen kunt herkennen, als ze een andere functie hebben gekregen. Zo verandert het zwart-wit gestreepte huis als de stad 'sportief' is in een wisselbeker, en als de stad 'opgeblazen' is in een leeglopende ballon. Slechts hier en daar zijn zachte kleuraccenten gebruikt…Lees verder

Ik zie ik zie

Sluit je ogen en stel je voor dat alles stil is, sluit je ogen en stel je voor dat alles gestapeld is, sluit je ogen en stel je voor dat alles verbloemd is. Vijftien keer krijgt de lezer een gelijkaardige boodschap en vijftien keer wordt ook getoond hoe alles stil of gestapeld of verbloemd of te duur of kunstig ... eruit kan zien.

De schaarse tekst in dit prentenboek staat telkens op de linkerpagina in zachte pasteltinten; op de rechterpagina tekende illustratrice Leen Vanbroekhoven iedere keer bijna dezelfde stad maar dan aangepast aan het voorgestelde thema. Het fietskot evolueert ondermeer naar ladderkot, graskot, botenkot en spookkot.

Het is niet gemakkelijk om een doelpubliek te bepalen voor 'Ik zie, ik zie'. De tekst is bijzonder eenvoudig, maar de aangebrachte begrippen zijn dat niet. De tekeningen in zwart-wit met enkele kleine kleurnuances zijn allemaal kleine kunstwerkjes maar vragen ook een geoefend en geduldig oog. Voor heel jonge kinderen zijn de …Lees verder