Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De zwangere soldaat

Ef Leonard (auteur)
+1
De zwangere soldaat
×
De zwangere soldaat De zwangere soldaat

De zwangere soldaat

Tijdens de Tweede Wereldoorlog is de 17-jarige Kate zwanger van de vermiste soldaat George, ze besluit hem - verkleed als soldaat - te gaan zoeken.
Titel
De zwangere soldaat
Auteur
Ef Leonard
Taal
Nederlands
Editie
1
Kenmerken
381 p.
Verschijningsdatum
20-05-2014
ISBN
9789051798678 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 4 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De auteur (1924-2014), die ook onder diverse pseudoniemen schreef, heeft in dit boek veel van zijn eigen oorlogservaringen verwerkt. Het boek is opgedragen aan Engelandvaarder Richard Barmé, die na als geheim agent in bezet Nederland te zijn gedropt, in 1945 door de Duitsers werd gefusilleerd. Hoofdpersoon is de Nederlandse Kate (17 jaar) die net voor de Tweede Wereldoorlog met haar familie in Engeland is beland en daar verliefd wordt op soldaat George Kiley. We zitten dan midden in de oorlog en George wordt opgeroepen en uitgezonden naar Normandië. Al snel wordt hij in de turbulente oorlogstijd als vermist beschouwd waarna Kate besluit om verkleed als mannelijke soldaat (Patrick) hem te gaan zoeken in Normandië, ze is zwanger van George. Het avontuurlijke boek vertelt het verhaal van de zoektocht van Kate door bezet Europa naar haar geliefde in een levendige, zwierige stijl. Een interessant verhaal.

Over Ef Leonard

Frans Hummelman (pseudoniem: Ef Leonard) (Rotterdam, 13 augustus 1924 – Den Bosch, 29 juli 2014) was een Nederlands schrijver van romans en sciencefictionverhalen.

Biografie

Frans Hummelman werd geboren in 1924. Tijdens de oorlogsjaren (1940-1945) zwierf hij zonder papieren door België, Frankrijk, Spanje en Portugal met de bedoeling Engeland te bereiken. Hij debuteerde in 1971 onder het pseudoniem Ef Leonard met de SF-verhalenbundel Het koninkrijk der kikkeren is nabij. In hetzelfde jaar won hij de eerste prijs voor een SF-verhaal, van een door de NOS en BRT uitgeschreven wedstrijd. In 1973 volgde de verhalenbundel In spin, opnieuw de bocht in. Voordien had hij in de jaren 1950 geprobeerd zijn oorlogservaringen te publiceren, maar de uitgeverijen waren niet geïnteresseerd. Hij schreef korte verhalen die in verschillende verhalenbundels gepubliceerd werden en was hoofdredacteur van vier jeugdbladen. Hummelman …Lees verder op Wikipedia