Daisy
Nederlands

De zwangere soldaat

Ef Leonard (auteur)

De zwangere soldaat

Genre:
Tijdens de Tweede Wereldoorlog is de 17-jarige Kate zwanger van de vermiste soldaat George, ze besluit hem - verkleed als soldaat - te gaan zoeken.
Titel
De zwangere soldaat
Auteur
Ef Leonard
Taal
Nederlands
Editie
1
Distributeur
Brussel: Luisterpunt,
1 cd
Speelduur
10:54
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw
CDR
a442246

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

0 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Ef Leonard

Frans Hummelman (pseudoniem: Ef Leonard) (Rotterdam, 13 augustus 1924 – Den Bosch, 29 juli 2014) was een Nederlands schrijver van romans en sciencefictionverhalen.

Biografie

Frans Hummelman werd geboren in 1924. Tijdens de oorlogsjaren (1940-1945) zwierf hij zonder papieren door België, Frankrijk, Spanje en Portugal met de bedoeling Engeland te bereiken. Hij debuteerde in 1971 onder het pseudoniem Ef Leonard met de SF-verhalenbundel Het koninkrijk der kikkeren is nabij. In hetzelfde jaar won hij de eerste prijs voor een SF-verhaal, van een door de NOS en BRT uitgeschreven wedstrijd. In 1973 volgde de verhalenbundel In spin, opnieuw de bocht in. Voordien had hij in de jaren 1950 geprobeerd zijn oorlogservaringen te publiceren, maar de uitgeverijen waren niet geïnteresseerd. Hij schreef korte verhalen die in verschillende verhalenbundels gepubliceerd werden en was hoofdredacteur van vier jeugdbladen. Hummelman …Lees verder op Wikipedia