Boek
Nederlands

De redders van Ruigrijk

Efteling (auteur), Marc De Hond (auteur), Esther Rosier (illustrator)
Rutger zit in een rolstoel maar wil graag ridder worden. Zijn blinde buurmeisje Ella wil prinses worden. Iedere nacht trainen ze samen in het geheim in de ridderschool. Is Rutger er klaar voor om het eiland Ruigrijk te verlossen van draak Naga? Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
De redders van Ruigrijk
Auteur
Efteling Marc De Hond
Illustrator
Esther Rosier
Taal
Nederlands
Uitgever
Kaatsheuvel: Efteling, copyright 2021
[32] p. : ill.
ISBN
9789000378371 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 14 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Rutger wil graag ridder worden, maar dat lijkt onmogelijk omdat hij rolstoelafhankelijk is. Zijn blinde vriendinnetje droomt ervan prinses te zijn. Als ze op een dag de sleutel van de ridderschool weet te bemachtigen, zijn de twee vrienden daar iedere nacht om te trainen. Rutger wil niets liever dan de vervelende draak Naga verslaan. Na een spannend avontuur lukt het een verbond met de draak te sluiten: Naga zal niemand in Ruigrijk meer lastigvallen in ruil voor een machine die de kouwelijke draak warm zal houden. Dit moderne sprookje is gemaakt in samenwerking met de Efteling. De auteur, die zelf in een rolstoel zat en in 2020 is overleden, breekt een lans voor inclusiviteit: iedereen mag ridder worden, of je nu wel of niet een handicap hebt. Dit prentenboek verscheen ook als voorleesboek*, als animatievideo op YouTube, en als een tactiel prentenboek met drukletters, braille en voelbare illustraties. Prentenboek dat uitgangspunt kan zijn om met jonge kinderen te praten over anders zi…Lees verder

Over Efteling

CC BY 2.5 - Foto van/door Stefan Scheer

De Efteling is een attractiepark en recreatiecomplex in Kaatsheuvel, een dorp in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Naast het attractiepark omvat de hele Wereld van de Efteling een theater (Efteling Theater), twee hotels (Efteling Hotel en Efteling Loonsche Land), twee vakantieparken (Efteling Bosrijk en Loonsche Land) .

De Efteling is qua bezoekersaantallen en oppervlakte het grootste attractiepark van de Benelux. Het behoort tot de meest bezochte themaparken van Europa en was in 2017 na het Franse Disneyland Paris en het Duitse Europa-Park het meest bezochte pretpark van Europa. In dat jaar bezochten 5,18 miljoen mensen het park. In 2018 bezochten 5,4 miljoen mensen de Efteling.

De Efteling is onderscheiden met diverse prijzen, waaronder de Pomme d'Or voor het "beste recreatiepark van Europa" (1972) en de IAAPA Applause Award voor het "beste pretpark ter wereld" (1992). Sinds 1 april 2010 is het park het hele jaar door geopend.

Hoewel het p…Lees verder op Wikipedia