Boek
Nederlands

De zes dienaren

Efteling (auteur), Esther Rosier (illustrator)
+1
De zes dienaren
×
De zes dienaren De zes dienaren
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Een gemene koningin bedenkt onmogelijke opdrachten voor prinsen, die met haar dochter willen trouwen. Tot op een dag een dappere, knappe prins verschijnt met zes vreemde snuiters. Prentenboekje naar het sprookje van de gebroeders Grimm, met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
De zes dienaren
Auteur
Efteling
Illustrator
Esther Rosier
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Van Goor, © 2019
[28] p. : ill.
ISBN
9789000370740 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Prentvertelling waarin een gemene koningin haar beeldschone dochter heeft opgesloten in de torenkamer van het kasteel. Iedere ridder die om haar hand vraagt, moet dat met zijn leven bekopen. Tot op een dag een dappere prins weer een poging waagt. Hij ontmoet onderweg zes bijzondere dienaren met ieder een bijzondere gave. Om in zijn missie te slagen, moet hij een onmogelijke opdracht vervullen. Bewerking van het bekende sprookje van de gebroeders Grimm dat in Nederland vooral bekend is door de prominente aanwezigheid van Langnek in de Efteling. De vrij uitgebreide tekst is speels verdeeld over de pagina’s en met hier en daar grotere letters en in verschillende kleuren. Met paginagrote digitale kleurenillustraties, soms over een spread, in vrij zachte tinten. In dezelfde opzet, van dezelfde illustratrice, verscheen o.a. 'Sneeuwwitje'*. Stevige uitgave in royaal vierkant formaat, gemaakt in samenwerking met de Efteling. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

Over Efteling

CC BY 2.5 - Foto van/door Stefan Scheer

De Efteling is een attractiepark en recreatiecomplex in Kaatsheuvel, een dorp in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Naast het attractiepark omvat de hele Wereld van de Efteling een theater (Efteling Theater), twee hotels (Efteling Hotel en Efteling Loonsche Land), twee vakantieparken (Efteling Bosrijk en Loonsche Land) .

De Efteling is qua bezoekersaantallen en oppervlakte het grootste attractiepark van de Benelux. Het behoort tot de meest bezochte themaparken van Europa en was in 2017 na het Franse Disneyland Paris en het Duitse Europa-Park het meest bezochte pretpark van Europa. In dat jaar bezochten 5,18 miljoen mensen het park. In 2018 bezochten 5,4 miljoen mensen de Efteling.

De Efteling is onderscheiden met diverse prijzen, waaronder de Pomme d'Or voor het "beste recreatiepark van Europa" (1972) en de IAAPA Applause Award voor het "beste pretpark ter wereld" (1992). Sinds 1 april 2010 is het park het hele jaar door geopend.

Hoewel het p…Lees verder op Wikipedia