Boek
Nederlands

En ze leven nog lang en gelukkig : sprookjes van de Efteling

Efteling (auteur)
+1
En ze leven nog lang en gelukkig : sprookjes van de Efteling
×
En ze leven nog lang en gelukkig : sprookjes van de Efteling En ze leven nog lang en gelukkig : sprookjes van de Efteling

En ze leven nog lang en gelukkig : sprookjes van de Efteling

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Bundeling van de verhalen die te zien zijn in de Efteling.
Titel
En ze leven nog lang en gelukkig : sprookjes van de Efteling
Auteur
Efteling
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, © 2019
152 p. : ill.
ISBN
9789021679990 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 41 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De wolf en de zeven geitjes, Hans en Grietje, Roodkapje, Sneeuwwitje – dit boek bevat een groot aantal bekende sprookjes. Maar het bevat ook de verhalen van de bekende attracties van attractiepark De Efteling, zoals Villa Volta, De Vliegende Hollander en Vogel Rok. In totaal zijn er achtentwintig lange en tien korte sprookjes en verhalen, die wel afwijken van de originelen: ze zijn ingekort, gewijzigd of kennen een andere afloop. Dit boek is een speciale uitgave in opdracht van De Efteling: de tekst is van 'De schrijfkabouter', de illustraties zijn deels van Anton Pieck, maar ook van een team Efteling-ontwerpers. In 2009 verscheen ‘Het sprookjesboek van De Efteling’ en in 2011 het vervolg ‘Meer sprookjes van De Efteling’*. Dit derde deel is het laatste deel van de verzameling, met wederom traditionele sprookjes. De vormgeving en illustraties sluiten daar goed bij aan, ze doen wat ‘ouderwets’ aan. Toch is dat niet erg: het sluit juist goed aan bij het karakter van sprookjes. Het is dan…Lees verder

Over Efteling

CC BY 2.5 - Foto van/door Stefan Scheer

De Efteling is een attractiepark en recreatiecomplex in Kaatsheuvel, een dorp in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Naast het attractiepark omvat de hele Wereld van de Efteling een theater (Efteling Theater), twee hotels (Efteling Hotel en Efteling Loonsche Land), twee vakantieparken (Efteling Bosrijk en Loonsche Land) .

De Efteling is qua bezoekersaantallen en oppervlakte het grootste attractiepark van de Benelux. Het behoort tot de meest bezochte themaparken van Europa en was in 2017 na het Franse Disneyland Paris en het Duitse Europa-Park het meest bezochte pretpark van Europa. In dat jaar bezochten 5,18 miljoen mensen het park. In 2018 bezochten 5,4 miljoen mensen de Efteling.

De Efteling is onderscheiden met diverse prijzen, waaronder de Pomme d'Or voor het "beste recreatiepark van Europa" (1972) en de IAAPA Applause Award voor het "beste pretpark ter wereld" (1992). Sinds 1 april 2010 is het park het hele jaar door geopend.

Hoewel het p…Lees verder op Wikipedia